Γράφει ο «Περαστικός»

Γεμάτο πρωινό για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ξεκίνησε με έναν «μικρό εσπρέσσο» στην πλατεία Αριστοτέλους και κατέληξε στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», στο δρόμο προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία».
Ο Περαστικός ήταν... περαστικός και από το κέντρο και από τα δυτικά και από τα ανατολικά και κατέγραψε κάποια ενδιαφέροντα σημεία της επίσκεψης. Όχι την ομιλία του πρωθυπουργού, αλλά τα συμπαρομαρτούντα... 
Αρχή από τον καφέ, όπου βρέθηκε η... κομματική αφάν γκατέ. Από τους υφυπουργούς Ράπτη - Βαρτζόπουλο και τον γ.γ. της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρο Καλαφάτη, ως τους βουλευτές Α Θεσσαλονίκης Γκιουλέκα, Κούβελα, Γκολιδάκη, Σιμόπουλο και Β Θεσσαλονίκης Καράογλου, Χατζηιωαννίδου, αλλά και Παππά. Εκεί ρωτήθηκε, για πρώτη φορά, για τον μόνιμο ελλιμενισμό του «Βέλους» και απάντησε θετικά.
Η πρωινή βόλτα στην Αριστοτέλους είχε στάση στο γνωστό ζαχαροπλαστείο για τσουρέκι με επικάλυψη σοκολάτας. Αυτήν τη φορά δεν του το... κέρασε κάποιο στέλεχος (όπως είχε γίνει στην προηγούμενη επίσκεψη), αλλά ο πρωθυπουργός έβγαλε πορτοφόλι και πλήρωσε. Κας...
Από την Αριστοτέλους πήγε Πολίχνη. Εκεί μίλησε σε μαθητές για τον σχολικό εκφοβισμό και παραδέχτηκε ότι ήταν θύμα παρόμοιας κατάστασης. Όχι ότι έπεφτε και ξύλο στα μαθητικά του χρόνια, όμως, όπως είπε, οι νταήδες της τάξης του πέταξαν την τσάντα από το παράθυρο... «Για χαβαλέ», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνάντησή του με πολίτες, όπου μίλησε, εντύπωση του έκανε το... μπαλκόνι της Νέας Δημοκρατίας. Κάτοικος της περιοχής είχε στολίσει το μπαλκόνι του με ελληνικές σημαίες, σημαίες του κόμματος (με τον πυρσό) και φωτογραφίες (μια δική του και μια του Κώστα Καραμανλή -του πρώην πρωθυπουργού, για να μην παρεξηγούμαστε).
Το ζευγάρι που διαμένει στο συγκεκριμένο σπίτι φωτογραφήθηκε μαζί του, ενώ του πρόσφεραν και μία τούρτα, με το σήμα για τα 50χρονα του κόμματος (να 'τος, πάλι, ο πυρσός)...
Στο μεταξύ, πρόλαβε να ευχηθεί στον ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα -με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό...
Πέρασε και από το νοσοκομείο Άγιος Παύλος στο Φοίνικα, όπου τον υποδέχτηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, για να του δείξει την πορεία των εργασιών κατασκευής της νέας πτέρυγας, δυναμικότητας 200 κλινών.
Ο Περαστικός ακούει τα όσα λένε για προεκλογική επίσκεψη, αλλά δεν τα υιοθετεί... (Λέμε και κανένα χορατό, για να περνάει η ώρα...)