Στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του υπουργείου Εσωτερικών, κατέληξαν, σήμερα, διαδοχικά, οι διαμαρτυρόμενοι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, οι δικηγόροι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αρχιτέκτονες της Θεσσαλονίκης. Όλοι τους στρέφονται εναντίον του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.
Η πρώτη συγκέντρωση, αυτή των ταξιτζήδων, έγινε το μεσημέρι. Αρχικά τα περίπου 60 οχήματα ξεκινώντας από τη Μιχαήλ Ψελλού, διέσχισαν την Εγνατία μαζικά και βρέθηκαν για λίγα λεπτά μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Εκεί κόρναραν ρυθμικά, πριν αποχωρήσουν από το σημείο για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία.
«Ένα νομοσχέδιο απαράδεκτο για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Αν το νομοσχέδιο δεν αποσυρθεί, πρέπει τουλάχιστον να βελτιωθεί σε πολλά σημεία. Η κυβέρνηση είναι ανέκδοτη και για αυτό και εμείς δεν κάνουμε πίσω», τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Θεσσαλονίκης, Κλήμης Λεοντιάδης.
Στη συνέχεια, έξω από το Διοικητήριο συγκεντρώθηκαν περίπου 100 δικηγόροι, που έφθασαν σε πορεία από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. 
Ο Πρόεδρος του ΔΣΘ, Δημήτρης Φινοκαλιώτης, τόνισε ότι, «πρόκειται για ένα ζήτημα τιμής, για ένα ζήτημα διαβίωσης για δικηγόρους και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες. Θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους να αποτρέψουμε την ψήφιση του νομοσχεδίου που θέλει να φορολογήσει εισοδήματα τα οποία δεν υπάρχουν».
Ακολούθησαν επαγγελματίες και μέλη της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης. το μέλος του δ.σ. της Ομοσπονδίας και πρόεδρος του Συνδέσμου Κατασκευαστών Δερμάτινων και Γουναρικών Νομού Θεσσαλονίκης, Βέργος Βεργίδης, υποστήριξε ότι «το νομοσχέδιο θα αποτελέσει ταφόπλακα για εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, διότι υπολογίζει τα κέρδη τα οποία πρέπει να δηλώνει κάθε χρόνο κάθε επιχείρηση, και αυτά δε μεταφράζονται σε πραγματικά χρήματα. 'Είμαστε οι μοναδικοί φορολογούμενοι που δεν έχουμε το αφορολόγητο. Φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ. Αυτά που λέει η κυβέρνηση, ότι είμαστε κλέφτες, τους τα αντιγυρίζουμε», πρόσθεσε
Οι επαγγελματίες φώναξαν συνθήματα κατά του υπουργού εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, απαιτώντας την ακύρωση του νομοσχεδίου.
Ακολούθησε η συγκέντρωση των Αρχιτεκτόνων και, λίγο μετά τη 13.00, η κυκλοφορία στην οδό Αγίου Δημητρίου, είχε αποκατασταθεί.