Συνάντηση με τον Παναγιώτατο  Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεο είχε ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Μακεδονία, Μιχάλης Μπεκίρης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και κατά τη διάρκεια της εκφράστηκε η από κοινού πρόθεση για περαιτέρω συνεργασία σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Νωρίτερα ο κύριος Μπεκίρης, υποδέχθηκε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού τον Πρόεδρο του Παραρτήματος της Τράπεζας Τροφίμων στη Θεσσαλονίκη, κ Αχιλλέα Φώλια ο οποίος και του ανέπτυξε τις δράσεις του Ιδρύματος δίνοντας έμφαση στη συλλογή και δωρεάν διανομή, σε όσους έχουν ανάγκη, τροφίμων κάθε είδους, ειδών υγιεινής αλλά και καθαριότητας. Από την πλευρά του ο κύριος Μπεκίρης τον ευχαρίστησε για τις δράσεις του  ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναζητήθηκαν και τρόποι περαιτέρω στήριξη της.

Στις παράλληλες συναντήσεις ο κύριος Μπεκίρης, συνομίλησε μεταξύ άλλων με τη νέα Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Νίκη Ανδρεάδου την οποία και συνεχάρη για τη νίκη της ενώ έθεσαν από κοινού και τις βάσεις συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις εκείνες σε ζητήματα στα οποία με βάση τον προγραμματισμό της νέας δημοτικής αρχής, είναι απαραίτητο να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις.