Με 5,8% προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με έρευνα της Kapa Research για το μήνα Μάιο, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. 
Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,4% ενώ το ΠΑΣΟΚ 8,5%. Στην τέταρτη θέση είναι το ΚΚΕ με 6,6% ενώ το όριο εισόδου στη Βουλή περνάνε τόσο η Ελληνική Λύση με 3,8% όσο και το ΜέΡΑ25% το οποίο καταγράφει ποσοστό 3,5%. Παράλληλα, «Δεν έχω αποφασίσει» δηλώνει το 9,2% ενώ τέσσερα κόμματα (Εθνική Δημιουργία, Πλεύση Ελευθερίας, ΕΑΝ και Νίκη) καταγράφουν ποσοστό από 1 έως 1,3%.
Στην παράσταση νίκης προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 60% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 19% ενώ το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι προτιμά για Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 33% τον Αλέξη Τσίπρα. 24% δηλώνει «κανέναν από τους δύο».
Σε ό,τι αφορά το ερώτημα για το ποια κυβέρνηση προτιμούν, το 29% απαντά «αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας», το 28% «κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, 14% δηλώνει ότι προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ και 8% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των ερωτηθέντων αναφορικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σήμερα σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν. Το 51% απαντά ότι είναι χειρότερη ή μάλλον χειρότερη ενώ το 45% πιστεύει ότι είναι καλύτερη ή μάλλον καλύτερη
Σε ό,τι αφορά τον απολογισμό της διαχείρισης των κρίσεων της τετραετίας η κυβέρνηση περνά τη βάση σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά καθώς συγκεντρώνει ποσοστό θετικών ή μάλλον θετικών αξιολογήσεων 51% ενώ σε ό,τι αφορά την διαχείριση που έγινε στο δυστύχημα στα Τέμπη και την υπόθεση των υποκλοπών θετικά ή μάλλον θετικά την αξιολογούν το 23% και 24% αντιστοίχως. Στην πανδημία του κορονοϊού θετικά αξιολογείται από το 42% ενώ μόλις 28% απαντά ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε θετικά ή μάλλον θετικά την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.