Την Παρασκευή 5 Μαϊου οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γρηγόρης Γεροτζιάφας (καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης), Γιάννης Μυλόπουλος (Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ) και Κατερίνα Νοτοπούλου (πρ. Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) επισκέφθηκαν το Thessaloniki Pfizer Center For Digital Innovation (CDI).
Ξεναγήθηκαν από τη Διοίκηση του CDI στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου. Συζητήθηκαν αναλυτικά οι στόχοι, το επιχειρηματικό σχέδιο, και οι προοπτικές ανάπτυξης συνεργασιών του CDI στο πεδίο της ψηφιακής τεχνολογίας στην ιατρική έρευνα.
Η σημαντική επένδυση του CDI αποδεικνύει πως στην νέα ψηφιακή εποχή δίνονται τεράστιες δυνατότητες συνεργασίας και παραγωγής επιστημονικής γνώσης στον χώρο της Υγείας.
Το υψηλής εξειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό αποτέλεσε ισχυρό κίνητρο για την επένδυση CDI που σήμερα απασχολεί 500 εργαζόμενους με υψηλή εξειδίκευση που είναι απόφοιτοι των ελληνικών δημόσιων Πανεπιστημίων (εκ των οποίων σημαντικό ποσοστό προέρχεται από το ΑΠΘ), και έχει δυναμική ανάπτυξης διεθνών διεπιστημονικών δικτύων στον τομέα της ιατρικής έρευνας με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη.
Κατά την συζήτηση που ακολούθησε,
τονίστηκε πως η Αριστερά είναι συνυφασμένη με την επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο και καινοτομία:
Η Αριστερά έχει ως πρωτεύοντες στόχους την βελτίωση της υγείας των πολιτών και την ταχεία μεταφορά των επιστημονικών γνώσεων και καινοτομιών σε ολόκληρη κοινωνία.
Επισημάνθηκε η ανάγκη σύναψης ισχυρών συνεργασιών με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους τοπικούς φορείς του οικοσυστήματος καινοτομίας.
Η προοδευτική διακυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 21ης Μαΐου θα στηρίξει το ΝΕΟ ΕΣΥ και θα εργαστεί για την άμβλυνση των κοινωνικών και γεωγραφικών ανισοτήτων στην πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας.
Αμεση προτεραιότητα για την προοδευτική κυβέρνηση είναι η θωράκιση και η ανάπτυξη του Κοινωνικού Κράτους, αξιοποιώντας τις δυνατότητες ΚΑΙ του ιδιωτικού τομέα, στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, την ενίσχυση της ιατρικής έρευνας και την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών και δικτύων στο πεδίο της ψηφιακής ιατρικής.
Στην κατεύθυνση αυτή, η Θεσσαλονίκη μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ως ένα αναπτυγμένο οικοσύστημα ψηφιακό, γνώσης, έρευνας, τεχνολογίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Σχόλια
Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.