Να τοποθετηθούν πάνω στο «Συμβόλαιο Αλλαγής» του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τις προοδευτικές δυνάμεις, λέγοντας ότι ο μόνος του αντίπαλος είναι «η χειρότερη δεξιά από τη μεταπολίτευση και μετά».

Απευθυνόμενος στους κατοίκους της Κοζάνης δεσμεύτηκε για την υλοποίηση ενός συγκροτημένου σχεδίου για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, της ενεργειακής ανασφάλειας και τη δίκαιη μετάβαση. 

Aπάντησε στον Δημήτρη Κουτσούμπα λέγοντας: «Ο κ. Κουτσούμπας μας είπε προχθές ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χειρότερη που πέρασε στην ιστορία. Θυμήθηκα το "τι Πλαστήρας τι Παπάγος", που λέγανε κάποτε”. 

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και για την υπόθεση του πρώην βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση. 

Kατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αδίκησε τη Δυτική Μακεδονία και ότι «διέπραξε εθνικό έγκλημα με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση». Δεσμεύτηκε πως αν εκλεγεί πρωθυπουργός από την επόμενη μέρα θα έχει ιδιαίτερη έγνοια και σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία και σημείωσε: «Πρώτα από όλα το ενεργειακό μείγμα της χώρας θα προχωρήσει ομαλά στη λεγόμενη απολιγνιτοποίηση. Όχι για να δώσουμε έμφαση στο φυσικό αέριο αλλά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».