«Στις 25 Ιουνίου τα εκλογικά τμήματα θα ανοίξουν και πάλι το πρωί, οι κάλπες θα στηθούν με την ανατολή του ήλιου και θα είναι, όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, άδειες. Το κοντέρ θα έχει μηδενίσει και θα πάμε από την αρχή για μια αυτοδύναμη, ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μόνον που, όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι, η αυτοδυναμία θα είναι πιο δύσκολη αν μπουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή. Θα απαιτούνται ακόμη περισσότερες ψήφοι για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Χρειάζεται, επομένως, να παραμείνουμε σε πλήρη κινητοποίηση. Δεν εφησυχάζουμε», τονίζει ο Σταύρος Καλαφάτης, μέχρι πρότινος Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, σε άρθρο στην εφημερίδα «ONE VOICE».

Ο κ. Καλαφάτης, που επανεκλέχθηκε Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης στις εκλογές της 21ης Μαΐου, προσθέτει: «Στη Νέα Δημοκρατία διαισθανόμαστε το βάρος της ευθύνης, που προκύπτει από το αποτέλεσμα της κάλπης της περασμένης Κυριακής. Συνεχίζουμε να θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα την Οικονομία, εκεί που “παίζεται το παιχνίδι”, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συνεχίζουμε να έχουμε ανάμεσα στους βασικούς μας στόχους, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Τη μείωση της ανεργίας. Τις επενδύσεις που φέρνουν νέες δουλειές και καλύτερους μισθούς. Την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Καλύτερη Υγεία για όλους, καλύτερη Παιδεία, κοινωνικό κράτος και Δικαιοσύνη».

Αναλυτικά, ο κ. Καλαφάτης αναφέρει: 

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 21η Μαΐου κατέδειξε ότι χωρίς τη «νάρκη» της απλής αναλογικής, η χώρα θα είχε ήδη ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση και θα συνέχιζε στον ίδιο δρόμο, ακόμη πιο αποφασιστικά. Η έκρηξη έγινε, παρέσυρε τους «κατασκευαστές» της και υποχρεώνει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές.

Ο αγώνας, λοιπόν, θα κριθεί σε νέα κάλπη: Στις 25 Ιουνίου τα εκλογικά τμήματα θα ανοίξουν και πάλι το πρωί, οι κάλπες θα στηθούν με την ανατολή του ήλιου και θα είναι, όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, άδειες. Το κοντέρ θα έχει μηδενίσει και θα πάμε από την αρχή για μια αυτοδύναμη, ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Μόνον που, όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι, η αυτοδυναμία θα είναι πιο δύσκολη αν μπουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή. Θα απαιτούνται ακόμη περισσότερες ψήφοι για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Χρειάζεται, επομένως, να παραμείνουμε σε πλήρη κινητοποίηση. Δεν εφησυχάζουμε. Κυρίως, δεν μας καταβάλει η έπαρση ή η αλαζονεία της νίκης. Αντίθετα, απευθυνόμαστε σε κάθε δημοκράτη, κάθε πατριώτη, κάθε σκεπτόμενο συμπολίτη μας. Και του εξηγούμε ότι, δεν υπάρχει καμιά άλλη πρόταση διακυβέρνησης. Κι ότι δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση χωρίς αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε, το 2019, ως κυβέρνηση. Είχε αποτύχει. Τώρα, αποδεικνύεται ότι απέτυχε και ως αντιπολίτευση. Γύρισε την πλάτη σε πολύ σημαντικές εθνικές επιλογές, στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής και της άμυνας. Παρουσίασε μια Ελλάδα κατάμαυρη. Υπονόμευσε όποια προσπάθεια για συναίνεση, κι ας προσπαθούσε να πείσει (ποιον άραγε;) για το αντίθετο.

Αλλά, και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ακούσαμε και ακούμε γενικότητες. Πολιτικό λόγο που προσπαθεί να μας γυρίσει στο 1980, ενώ ζούμε τέσσερις -και πλέον- δεκαετίες αργότερα.

Αντίθετα, στη Νέα Δημοκρατία διαισθανόμαστε το βάρος της ευθύνης, που προκύπτει από το αποτέλεσμα της κάλπης της περασμένης Κυριακής. Συνεχίζουμε να θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα την Οικονομία, εκεί που “παίζεται το παιχνίδι”, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεχίζουμε να έχουμε ανάμεσα στους βασικούς μας στόχους, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Τη μείωση της ανεργίας. Τις επενδύσεις που φέρνουν νέες δουλειές και καλύτερους μισθούς. Την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Καλύτερη Υγεία για όλους, καλύτερη Παιδεία, κοινωνικό κράτος και Δικαιοσύνη. 

Πρέπει να γίνει σαφές σε όλους: Δεν θέλουμε να συρθεί η χώρα στην ακυβερνησία και να μπει σε περιπέτειες. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα. Είναι εθνική αναγκαιότητα.