Την κεντρική προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ο Επικεφαλής του Μέρα25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης, το βράδυ της Πέμπτης, στο κινηματοθέατρο «Φαργκάνη». Ξεκινώντας την ομιλία του έκανε μία ιστορική αναδρομή στο ματωμένο Μάη του 1936 και τα εργατικά κινήματα της πόλης. Θύμισε το Ολοκαύτωμα καθώς και τις δολοφονίες αγωνιστών, όπως ο Στέφανος Μπελδεμίδης και ο Γρηγόρης Λαμπράκης, σημειώνοντας παράλληλα πως, «δεν είναι τυχαίο ότι η Μητσοτάκης ΑΕ προσπάθησε να πλήξει πρώτα τη Θεσσαλονίκη», αναφερόμενος στην πανεπιστημιακή αστυνομία που επρόκειτο να ξεκινήσει από το ΑΠΘ.
Αναφέρθηκε στο  Δημοψήφισμα του 2015 για το οποίο σημείωσε χαρακτηριστικά, «δεν πάει πολύς καιρός που ξάφνου οι απογοητευμένες μάζες ένιωσαν δυνατοί», τονίζοντας πως επρόκειτο για «το δημοψήφισμα που έκανε την ολιγαρχία να νιώθει πανικό». Όπως υποστήριξε, «από τότε η άρχουσα τάξη, έχοντας δει το χάρο με τα μάτια έκανε τα πάντα για να δαιμονοποιηθεί το δημοψήφισμα. Έλεγαν Άγιο είχαμε, αναφερόμενοι στην τελική έκβαση. Δεν είχατε Άγιο, Τσίπρα είχατε».
 «Μας ρωτούν αν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης ΣΥΡΙΖΑ για να φύγει ο Μητσοτάκης. Αν θέλαμε υπουργεία θα είχαμε μείνει στο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν προοδευτική διακυβέρνηση. Τι σημαίνει προοδευτική; Δεν αρκεί μια λέξη, αλλιώς και η διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα ήταν σοσιαλιστική. Η φράση που χρησιμοποιεί στον τίτλο του ο ΣΥΡΙΖΑ, Προοδευτική Συμμαχία, δε λέει κάτι. Μια προοδευτική διακυβέρνηση είναι όσο προοδευτική όσο έρχεται σε ρίξη με την ολιγαρχία. Μια συνεργασία προϋποθέτει κοινό πρόγραμμα ρήξης, έστω και επί της αρχής. Απαιτείται κοινό μέτωπο στη βάση των κομμάτων που θα συμμετέχουν», τόνισε .