Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε στις 8:30 μ.μ. θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Θησείο, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, στην Αθήνα.  Νωρίτερα στις 17:15 μ.μ. το απόγευμα θα προβληθεί συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εκπομπή του MEGA.

Χθες μίλησε στο κατάμεστο Παλέ ντε Σπορ

Τα πυρά του εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Ανδρουλάκη έστρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Παλέ ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης και είπε πώς η Ν. Δ. έχει μία καθαρή πρόταση, ένα απολύτως κοστολογημένο πρόγραμμα, ενώ από την αντιπολίτευση υπάρχει μία "βαβέλ" Χαρακτηριστικά είπε "ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να πάρει ρεβάνς, ενώ απέτυχε ως κυβέρνηση, αλλά απέτυχε και ως αντιπολίτευση.

Σήμερα κόβει ξανά 83 δισ. ευρώ από το λεφτόδενδρο και ζητά ο αθεόφοβος φόβος δικαιοσύνη παντού. Παντού εκτός από δίπλα του όπου έχει τον καταδικασμένο με 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο Νίκο Παππά", είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

"Αλλά όχι μόνο. Τώρα μας απειλεί κιόλας. Μας απειλεί με προανακριτικές Όπως έκανε με τη σκευωρία novartis. Λοιπόν του λέω εδώ από τη Θεσσαλονίκη. Δεν μασάμε, είναι τζάμπα μαγκιές, ας κοπιάσουν για να ξαναχάσουν. Και καθώς πάμε προς τις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο.

Στην αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε δίπλα του τον κύριο Βαρουφάκη που σχεδιάζει Δήμητρες για να κάνει χαρτοπόλεμο τις καταθέσεις. Μετά πόνταρε στην κυβέρνηση των ηττημένων, αυτή έγινε μετά κυβέρνηση των απελπισμένων, δηλαδή μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού που θα ήταν, αν ποτέ συνέβαινε, κυβέρνηση ολικού καταποντισμού.

Και μετά ήρθε το κερασάκι στην τούρτα, να το ομολογεί χθες ο κύριος Κατρούγκαλος. Τι μας είπε; ότι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει το νόμο του για το ασφαλιστικό με πρώτο βήμα την αύξηση στο 20% των κρατήσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και έσπευσαν να το διαγράψουνε επειδή ήταν μαρτυριάρης και αποκάλυψε την αλήθεια. Τον Παππά και τον Πολάκη τους κρατάνε όμως ακόμα. Διέγραψαν αυτόν που αποκάλυψε το σχέδιο και κρατάνε τους υπόλοιπους. Προσδεθείτε λοιπόν.

Το τοπίο όμως το θολώνει και ο κύριος Ανδρουλάκης ο οποίος όμως τι ζητά; να μην είναι Πρωθυπουργός αυτός τον οποίο θα ψηφίσουν οι Έλληνες, αλλά κάποιος τρίτος άγνωστος Χ που θα ορίσει ο ίδιος. Έτσι διαλέγει άλλο δρόμο από τους φίλους του ΠΑΣΟΚ και συναντάει τον κύριο Τσίπρα στα παλαιοκομματικά μανιφέστα και στις επιθέσεις εναντίον μου.

Λυπάμαι, αλλά αυτό πρέπει να το σκεφτούν δύο και τρεις φορές οι δημοκράτες αυτού του χώρου, οι απλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ πού κακά τα ψέματα είμαι σίγουρος ότι νιώθουν και αυτοί ότι ζουν καλύτερα τώρα από το 2019. Και που ακόμα και τώρα βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο και εμείς το βλέπουμε μισογεμάτο, πάντως ξέρουν ότι το ποτήρι δεν είναι, ούτε άδειο, ούτε σπασμένο όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και αρνούνται να ρισκάρουν όσα κατέκτησαν για να γίνουν δεκανίκια εκείνου που μέχρι χθες ήταν ο αμείλικτος διώκτης τους. Θέλω να σας μιλήσω για τους πιο αδίστακτους αντιπάλους που έχουμε, αλλά και την πιο απειλητική νάρκη που είναι η απλή αναλογική, είναι μία παγίδα ακυβερνησίας. Μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Μπορεί να πάρει τη μορφή Εθνικής αδυναμίας, εθνικής παραλυσίας Έστω και αν αυτή θα πάρει το ψευδώνυμο μιας παράταιρης συνεργασίας". 

"Η Κυριακή θα δώσει δεύτερη εντολή στην προκοπή"

"Μου επιτρέπετε πια να σας αποκαλώ συμπατριώτες μου, γιατί είμαι και εγώ υποψήφιος βουλευτής σε αυτή την πόλη που τόσο αγαπώ", είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή της ομιλίας του στην προεκλογική συγκέντρωση στο Παλέ ντε Σπορ.

"Η νίκη ανοίγει από τη Θεσσαλονίκη", φώναξαν από τις κερκίδες οι νέες και οι νέοι της ΟΝΝΕΔ, ο πρωθυπουργός επανέλαβε το σύνθημα και σημείωσε πως " αυτή η συγκέντρωση είναι μοναδική, σας ευχαριστώ από καρδιάς".

"Σας αποκάλεσα συμπατριώτες γιατί δεν ξεχνώ ότι είμαι και απόγονος Μακεδονομάχου, στα χώματα αυτά πολέμησε ο παππούς μου. Κρήτες και Μακεδόνες, λοιπόν, είμαστε ένα", τόνισε.

"Εσείς κάνατε την αποψινή συγκέντρωση τον καλύτερο πρόλογο της Κυριακής. Ανήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης, κύριε πρόεδρε χρόνια πολλά ( απευθύνθηκε στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή που ήταν παρών και χειροκροτήθηκε θερμά), γιορτάζει η μισή Ελλάδα, όμως αυτή τη φορά θα γιορτάσει η δημοκρατία και θα γιορτάσει όλη η χώρα. Την Κυριακή που μας έρχεται θα είναι η μέρα πού θα που θα δώσει δεύτερη εντολή στην προκοπή ανοίγοντας το δρόμο για την αυτοδύναμη Ελλάδα και την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία", είπε ο κ. Μητσοτάκης.

"Μπορούμε να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και να τους πούμε τα είπαμε και τα κάναμε, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, παρά τις κρίσεις που έπρεπε να διαχειριστούμε", σημείωσε.

Είπε ότι " είμαστε κοντά στην επενδυτική βαθμίδα" και υπογράμμισε:"Η επενδυτική βαθμίδα για να κατακτηθεί έχει μία προϋπόθεση και μόνο: Σταθερή και μεταρρυθμιστική κυβέρνηση την Κυριακή, με άλλα λόγια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς, όμως, είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ξέρουμε ότι δεν γίνεται δυναμική οικονομία χωρίς συνεκτική κοινωνία".

Είπε ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ο οδικός χάρτης για το μέλλον της χώρας και οι τέσσερις αδιαπραγμάτευτοι στόχοι του είναι καλύτεροι μισθοί, ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αποτελεσματικό κράτος, ισχυρή και περήφανη Ελλάδα.

Ψηλά τις σημαίες και τις καρδιές, όλη η Ελλάδα μας κοιτά σήμερα και εμείς δείχνουμε το δρόμο

Τα διλήμματα των εκλογών της 21ης Μαΐου έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο τέλος της ομιλίας του στην προεκλογική συγκέντρωση στο Παλέ ντε Σπορ.

"Το ερώτημα της Κυριακής είναι από τώρα μπροστά μας: θέλουμε σταθερότητα ή άγνωστες περιπέτειες; Θέλουμε ελαφρύνσεις και αυξήσεις ή να μας ξαναγυρίσει ο Κατρούγκαλος «απ' το παράθυρο» φοροεπιδρομές και περικοπές; Κρατάμε την πατρίδα μας ασφαλή ή την κάνουμε αδύναμη σε κάθε απειλή; Με λίγα λόγια, προτιμάμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό Τσίπρα; Η επιλογή πλέον περνά στα δικά σας χέρια", είπε ο κ. Μητσοτάκης.