Τη Δευτέρα, στις 10:30 το πρωί, θα ξεκινήσει το πρώτο τρένο από το Σταθμό Λαρίσης της Αθήνας, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, 34 ημέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. 
Το δρομολόγιο θα γίνει με πρόσθετα μέτρα ασφάλειας και χαμηλότερες ταχύτητες, λόγω του δυστυχήματος και μέχρι να διασφαλιστεί πως δεν υπάρχουν προβλήματα στη γραμμή. 
Η διάρκεια της διαδρομής σαφώς θα είναι μεγαλύτερη, ενώ στα τρένα θα υπάρχουν δύο μηχανοδηγοί και ένας συνοδός και στα τούνελ πάντα θα υπάρχει ένα τρένο. 
Το πρωί της Δευτέρας στην επιβατική αμαξοστοιχία Intercity 52 με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, στο πρώτο βαγόνι αναμένεται να επιβιβαστεί ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης και στελέχη της Hellenic Train. Πρόκειται για κίνηση υψηλού συμβολισμού, θέλοντας όλοι να δείξουν ότι τα δρομολόγια είναι ασφαλή. Ο κ. Γεραπετρίτης θα κατέβει νωρίς από το τρένο διότι έχει ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ ο κ. Τερεζάκης και οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν έως τον σταθμό της Θεσσαλονίκης.