Στο κατάμεστο PAOK Sports Arena, πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης για την 21η αγωνιστική της Basket League, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αποσύρθηκε σήμερα η φανέλα με το Νο7, προς τιμήν του Μπάνε Πρέλεβιτς. Η φανέλα με την οποία ο άλλοτε εμβληματικός αρχηγός του «Δικεφάλου», συνέδεσε την αθλητική του διαδρομή με τον ΠΑΟΚ βρίσκεται, πλέον, στην οροφή του γηπέδου.

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς κατά την είσοδό του στο γήπεδο εισέπραξε θερμή υποδοχή από τους χιλιάδες υποστηρικτές των «ασπρόμαυρων», αλλά και από άλλοτε συμπαίκτες , προπονητές του, όπως επίσης και τον Νίκο Βεζυρτζή, τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, όταν ο ίδιος αγωνίζονταν. Τον υποδέχτηκε ο διοικητικός επικεφαλής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Θανάσης Χατζόπουλος.  Σε χώρο περιμετρικά του γηπέδου, θέση είχαν η σύζυγος του Νένα και οι κόρες του , Αννα και Τέα Πρέλεβιτς.

Ο Θανάσης Χατζόπουλος τίμησε τον Μπάνε Πρέλεβιτς δίνοντάς του μια χρυσή μπάλα του μπάσκετ και ο Νίκος Βεζυρτζής ένα μίνι αντίγραφο της φανέλας του.

Εικόνες από την αθλητική διαδρομή του Μπάνε Πρέλεβιτς προβλήθηκαν από cube, το οποίο στήθηκε από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ ειδικά για την εκδήλωση. Προβλήθηκαν, επίσης, μηνύματα για τον Πρέλεβιτς από τους Τζον Κόρφα, Κλαούντιο Κολντεμπέλα, Δημήτρη Ιτούδη, Ντράγκαν Σάκοτα, Κλιφ Λέβινγκστον, Κεν Μπάρλοου, Κρις Παπασαράντου, Πιτ Παπαχρόνη, Πέτζα Στογιάκοβιτς, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να βρεθούν στο γήπεδο.

«Είχα διαφορετική άποψη, τα προηγούμενα χρόνια, για την απόσυρση της φανέλας μου. Η διοίκηση του Θανάση Χατζόπουλου με έπεισε γι’ αυτό και άλλαξα γνώμη. Κατάλαβα, επίσης, ότι έπρεπε να το κάνω γιατί κατανόησα πόσο θα το ήθελαν οι κόρες μου», επισήμανε, μιλώντας, από το κέντρο του PAOK Sport Arena, ο Μπάνε Πρέλεβιτς.

«Ησουν η ψυχή της ομάδας», ανέφερε, εμφανώς συγκινημένος, ο Θανάσης Χατζόπουλος.

«32 χρόνια έψαχνα να βρω παίκτη σαν και εσένα και δεν βρήκα», είπε, μεταξύ άλλων, ο Ντράγκαν Σάκοτα.

Μια αγκαλιά έκαναν τον Μπάνε Πρέλεβιτς, αφού ανέβηκε η φανέλα του στην οροφή του γηπέδου, οι άλλοτε συμπαίκτες του που βρέθηκαν στο PAOK Sports Arena για την εκδήλωση, οι Νίκος Μπουντούρης, Νάσος Γαλακτερός, Γιάννης Γιαννούλης, Χρήστος Τσέκος, Ευθύμης Ρεντζιάς, Νίκος Σταυρόπουλος, Σάκης Λάιος, Γιώργος Μασλαρινός, Γιώργος Μπαλογιάννης. 

Στο γήπεδο βρίσκονται πολλοί προσκεκλημένοι από τους «ασπρόμαυρους», μεταξύ των οποίων ο CEO του Basketball Champions League Πατρίκ Κομνηνός, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, αλλά και ο Αμερικανός Φιλ Γκος, ο οποίος, αγωνιζόμενος προ ετών στον ΠΑΟΚ, έζησε τον Μπάνε Πρέλεβιτς ως πρόεδρο του «Δικεφάλου».