Είναι αλήθεια ότι ο πρωθυπουργός, αυτήν την περίοδο, ούτε θέλει να ακούει τη λέξη "εκλογές". Το δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά και οι πηγές του Μαξίμου επιμένουν ότι την έχει διαγράψει τη λέξη από το λεξιλόγιό του.

Φυσικό είναι, αφού αυτήν την ώρα η χώρα πενθεί και είναι οργισμένη. Το δυστύχημα των Τεμπών άλλαξε τα πάντα στον προγραμματισμό.

Μπορεί ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην κάνει κουβέντα, αυτό, όμως, δε σημαίνει πως όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν αυτές τις σκέψεις. Ειδικά οι βουλευτές, οι οποίοι, όπως μου έλεγε μόνιμος υποψήφιος της Α Θεσσαλονίκης, έχουν... τρελαθεί και δεν ξέρουν τι να πρωτοκάνουν. Εκεί που προγραμμάτιζαν μεγάλες προεκλογικές εκδηλώσεις, με πολύ κόσμο, τώρα τα μαζεύουν και ακυρώνουν τις αίθουσες που είχαν κλείσει.

Το αστείο είναι ότι αυτή η κατάσταση φρέναρε πολλούς και από τα ψηφοδέλτια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ειδικά το σενάριο για εκλογές στα τέλη Αυγούστου ή και στις 3 Σεπτεμβρίου, που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες, άλλαξε τα δεδομένα και όσοι είχαν δηλώσει αφοσίωση στον έναν ή τον άλλον το ξανασκέφτονται! Φαίνεται πως ένα παλιό σημείωμά μου, που έλεγε ότι κάποιοι θα... καούν στο ζέσταμα, διαβάζεται ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Έγινε... επίκαιρο!

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι οι υποψήφιοι στην ΤΑ που προέρχονται από την κυβερνώσα παράταξη. Κι αυτό επειδή οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πτώση, ενδεχομένως και μείωση των βουλευτών της Α και Β Θεσσαλονίκης για τη Νέα Δημοκρατία. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, τι χορός υποψηφίων μπορεί, αίφνης, να ανοίξει... Ειδικά αν παραταθει η θητεία των νυν δημάρχων.

Γράφει ο Περαστικός