Ανακοίνωση, με αφορμή ότι, σήμερα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, θα συζητηθεί η κοπή 262 δένδρων, εξέδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Σάκης Τζακόπουλος.
«Οι άδειες δενδροδόχοι σε όλη την πόλη αποτελούν θλιβερό φαινόμενο», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάκης Τζακόπουλος.
«Διαμαρτυρηθήκαμε πολλές φορές για αυτήν την καταστροφή. Ζητήσαμε να γίνει σε  αυτές η φύτευση νέων δέντρων, βάζοντας μεγάλα δέντρα και όχι νεαρά δενδρύλλια, τα οποία θα κάνουν δεκαετίες για να μεγαλώσουν» εξήγησε ο κος Τζακόπουλος.
Ωστόσο, οι προτάσεις δεν εισακούστηκαν ποτέ. Αντιθέτως ο κ. Ζέρβας, επέλεξε και προχώρησε στο καταστροφικό κλάδεμα στα 2,5 μέτρα των δέντρων και στην κοπή άλλων στο 1 μέτρο, με το επιχείρημα της «επικινδυνότητας» και της «διαμόρφωσης-ανανέωσης κόμης ή κοπής τους».
«Σήμερα η πόλη γέμισε ξύλινους κορμούς για να μας θυμίζουν σαν αγάλματα ή «μαγεμένες» την επικίνδυνη πρακτική που ακολούθησε ο δήμαρχος στην καταστροφή του πρασίνου στην Θεσσαλονίκη».
«Τουλάχιστον κ. Ζέρβα αν δεν μπορείτε να κάνετε καλό στην πόλη, μην κάνετε τίποτα», ξεκαθάρισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάκης Τζακόπουλος.