Το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Άγιος Παύλος επισκέφθηκε η υποψήφια δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου και ενημερώθηκε από τον διοικητή κ. Οδυσσέα Κάτσακα, για την πορεία των έργων εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος κτιρίου αλλά και τoν σχεδιασμό ανέγερσης νέας πτέρυγας, προκειμένου να ολοκληρωθεί ένα σύγχρονο νοσοκομείο, που θα καλύπτει τις ανάγκες της ανατολικής Θεσσαλονίκης και θα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας. 
Είναι γνωστό ότι το ΓΝΘ Άγιος Παύλος είναι το μοναδικό νοσοκομείο στην ανατολική Θεσσαλονίκη, μία περιοχή έκτασης περίπου 300.000 στρεμμάτων ( Δήμοι Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη, Πανοράματος, Θέρμης, Θερμαϊκού) με μεγάλη πληθυσμιακή αύξηση. 
Η θέση του, στη συμβολή μεγάλων οδικών αρτηριών, κοντά στο αεροδρόμιο και τον τερματικό σταθμό του Μετρό, βοηθά στην εξυπηρέτηση περιστατικών διακομιδής. Η σημερινή του μορφή είναι αποτέλεσμα της ένωσης του ΓΝΘ Άγιος Παύλος και του Β ΙΚΑ Παναγία, που σταμάτησε την λειτουργία του το 2013.  
Στη συνάντηση, ο διοικητής αναφέρθηκε διεξοδικά στη σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου, στα έργα αναβάθμισης των υπαρχόντων εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη από δύο χρηματοδοτικά προγράμματα (ΕΣΠΑ και RRF) αλλά και στην άμεση ανάγκη ανέγερσης νέας πτέρυγας . 
Να σημειωθεί ότι σήμερα, το Νοσοκομείο δυναμικότητας 220 κλινών, στεγάζεται σε 31 κτίρια και προσωρινές κατασκευές που είναι διάσπαρτες στο, 18 στρεμμάτων, οικόπεδο. 
Ο προϋπολογισμός της νέας πτέρυγας, για την οποία έχει συνταχθεί προμελέτη, ανέρχεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ. Περιλαμβάνει 202 επιπλέον κλίνες (190 απλές και 12 ΜΕΘ), τμήματα Χειρουργικού Τομέα, ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο και υπόγειο χώρο στάθμευσης. Η ολοκλήρωση του έργου αυτού συμπυκνώνει τον στρατηγικό σχεδιασμό της Διοίκησης του Νοσοκομείου, προκειμένου να αποτελέσει τον 5ο πυλώνα εφημέρευσης της πόλης.
Η κ. Αράπογλου τόνισε την επείγουσα ανάγκη χρηματοδότησης του έργου από την Κυβέρνηση και την στήριξη για την επίτευξη αυτού του σκοπού, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες υγείας για την Καλαμαριά αλλά και ολόκληρη την ανατολική Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η χρηματοδότηση του έργου της νέας πτέρυγας του ΓΝΘ Άγιος Παύλος, είναι οφειλόμενο χρέος της Πολιτείας προς τους πολίτες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενώ ανοιχτά παραμένουν να ζητήματα της, πέραν κάθε επιστημονικής δεοντολογίας, διακοπής λειτουργίας του «Παναγία» χωρίς την απαιτούμενη καταγραφή της δημόσιας περιουσίας του, που οδήγησαν σε υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας για τους κατοίκους της Καλαμαριάς, σε λεηλασία του ιατρικού εξοπλισμού, στην μετατροπή ενός νοσοκομείου σε σκουπιδότοπο και στην υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της παραλίας στη Νέα Κρήνη.»