Ανεξάρτητη και αχρωμάτιστη δηλώνει η υποψήφια δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου», Μαρία Μανούκα.
Η κ. Μανούκα, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής:
«Από την πρώτη στιγμή έχω καταστήσει σαφές ότι η παράταξή μας δεν έχει χρώμα και ανήκει στους Δημότες. Πολιτευόμαστε πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογικές γραμμές. Έχω, ακόμα, καταστήσει σαφές πως λειτουργούμε ως “ομάδα” και πως δεν επιτρέπεται σε κανέναν ή καμία να προωθεί προσωπικές πολιτικές οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με την κοινή γραμμή που έχουμε οριοθετήσει. Αντίπαλος μας είναι μόνο τα προβλήματα του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και σύμμαχος μας οι πολίτες. Γι’ αυτούς βγαίνουμε μπροστά, γι’ αυτούς αγωνιζόμαστε προκειμένου να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους, προτείνοντας υλοποιήσιμες λύσεις.  
Στο πλαίσιο αυτό απευθύνω κάλεσμα συμπόρευσης σε όλες τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς, του Σοσιαλισμού, του Κέντρου και της Δεξιάς, παραμερίζοντας όλοι τα ιδεολογικά μας πιστεύω ώστε να αθροίσουμε δυναμική και μέσω της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία να  προτείνουμε στους πολίτες ένα ελπιδοφόρο αύριο».