Επίσκεψη στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας,  πραγματοποίησε, σήμερα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

«Αξίζει συγχαρητήρια η καθημερινή προσπάθεια που γίνεται από το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Με αυταπάρνηση, επαγγελματισμό, αφοσίωση στο καθήκον κι ανθρωπιά, δίνετε συνεχή αγώνα στην πόλη και στην ύπαιθρο, για την προστασία της ζωής, της περιουσίας των συμπολιτών μας και του περιβάλλοντος. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι, το περασμένο καλοκαίρι, ο αγώνας αυτός είχε θετικό πρόσημο, όσον αφορά με τις φωτιές στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, κάτι στο οποίο βοήθησε ο καθαρισμός που έγινε σε όλη την έκτασή του, ώστε να είναι ανοικτές οι αντιπυρικές ζώνες και οι δασικές διαδρομές. Γι΄αυτό και για την αντιπυρική περίοδο που πλησιάζει θα δοθούν επιπλέον κονδύλια, ώστε να καθαριστούν, ακόμη περισσότερα χιλιόμετρα δασικών διαδρομών», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Δαδούδη και τον Προϊστάμενο Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης Αρχιπύραρχο Θεόδωρο Κοσμίδη.  Παρουσίασε το πλάνο αναδάσωσης του περιαστικού δάσους του Δήμου Παύλου Μελά και των σημείων του Σέιχ Σου που επλήγησαν από το φλοιοφάγο έντομο, ώστε να σχηματιστεί ένα “πράσινο δαχτυλίδι” με στόχο τη διασύνδεση του δάσους με τη θάλασσα, έργο που περιλαμβάνεται στην “Ατζέντα Θεσσαλονίκη 2030”.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ηγεσίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία υπογράμμισαν την ετοιμότητα των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επισήμαναν το υψηλό αίσθημα ευθύνης καθώς περισσότερο πράσινο σημαίνει και περισσότερη ευθύνη, όπως χαρακτηριστικά είπαν και κατέθεσαν πρόταση για τη δημιουργία 7ου Πυροσβεστικού Σταθμού στην περιοχή της Θέρμης και σε έκταση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας.