Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός του αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής προστασίας του δήμου Νεάπολης  Συκεών, ενόψει της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού. 

«Στη διάθεση του δήμου είναι 350 τόνοι αντιπαγωτικού αλατιού ενώ ήδη, μοιράστηκαν σε όλα τα κτίρια 3000 κιλά αλάτι σε σάκους των 10 κιλών για άμεση χρήση: σε σχολεία, εκκλησίες, ιατρεία του ΕΟΠΠΥ, παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, αστυνομία και σε όλες τις δομές της ΚΕΥΝΣ. Σε περίπτωση που υπάρξει πρόγνωση χιονόπτωσης, οι πολίτες θα ενημερωθούν για όλα τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν σάκοι με αλάτι, προκειμένου όσοι επιθυμούν να τους παραλάβουν. Επίσης, ελέγχθηκαν και συντηρήθηκαν όλα τα οχήματα και μηχανήματα που μπορεί να χρειαστούν σε περίπτωση χιονόπτωσης και παγετού: 5 οχήματα 4x4 Navara με αλατιέρες, 1 βυτίο μεταφοράς και ρίψης θαλασσινού νερού, 1 JCB, 1 διαβολάκι, 1 γερανοφόρο φορτηγό και 2 αλατιέρες, μέσω σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία» τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας Τάσος Τσακιρίδης.

Οδηγίες προς τους πολίτες

Το τμήμα Πολιτικής προστασίας ενημερώνει τους πολίτες πως βάσει σχεδιασμού, σε περίπτωση χιονόπτωσης και παγετού, η προτεραιότητα στο να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι δίνεται στις κεντρικές οδούς και λεωφόρους. Ειδικότερα, σε εκείνες όπου υπάρχει αστική συγκοινωνία και οδηγούν στα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Οι παρεμβάσεις στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο θα ακολουθήσουν. Επίσης, καλεί τους πολίτες σε υπεύθυνη οδική συμπεριφορά, η οποία θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.