Τα πάνω - κάτω φαίνεται να έρχονται στην υπόθεση της αξιοποίησης των Μύλων Αλλατίνη που βρίσκονται κοντά στο Μέγαρο Μουσικής, καθώς, από σήμερα, το 50% του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος πέρασε σε ΙΚΕ η οποία ανήκει σε εταιρεία που εδρεύει στη Βουλγαρία! 
Σήμερα πραγματοποιήθηκε ανοικτός μειοδοτικός διαγωνισμός, στον οποίο συμμετείχε και ο όμιλος Φάις, κάτοχος του υπόλοιπου 50% του εμβληματικού ακινήτου στην περιοχή της Σοφούλη, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Όμως, το υπόλοιπο 50% πέρασε σε βουλγάρικα χέρια, για, περίπου 4 εκ. ευρώ. 
Η διαδικασία του πλειοδοτικού διαγωνισμού, στον οποίο η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί σε 3,2 εκατ. ευρώ, άρχισε, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε ώρες αργότερα, καθώς οι δύο συμμετέχοντες έκαναν αλλεπάλληλες προσφορές.
Πλέον το ακίνητο ανήκει ισομερώς σε δύο ιδιοκτήτες κι έτσι η περίπτωση ανάπλασης, πρόταση που είχε κατατεθεί από τον όμιλο Φάις, περιπλέκεται, καθώς το οικόπεδο πάει... εξ αδιαιρέτου!
Το ακίνητο έχει παραδοθεί στην τύχη του, αφού ως αλευρόμυλος πρωτολειτούργησε το 1854, το 1882 πέρασε στην οικογένεια Αλλατίνη, το 1889 κάηκε ο ατμόμυλος και ανεγέρθη άλλος, το 1920 πήρε την τελική του μορφή και 30 χρόνια αργότερα κάηκε, για να διακόψει, τελικά, την λειτουργία του προ δεκαετιών. Έχει απομείνει η χαρακτηριστική τούβλινη καμινάδα των 35 μέτρων για να δείχνει ότι, κάποτε, εκεί, βρισκόταν η μεγαλύτερη μονάδα της νοτιοανατολικής Μεσογείου, την οποία σχεδίασε ο Ιταλός αρχιτέκτονας Βιταλιάνο Ποζέλι. Διατηρητέο αναδείχτηκε το 1991.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκταση θα αξιοποιηθεί για Real Estate.