Στο Open εμφανίστηκε, σήμερα Σάββατο, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης κι είχε πολλά να πει για έργα που αφορούν τις συγκοινωνίες. Για την.. .Αττική.

Περιμέναμε αρκετά για να ακούσουμε τίποτα για τα βόρεια, όμως περιμέναμε εις μάτην.

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καραγιάννης έκανε ιδιαίτερη μνεία στο Flyover «που θα διπλασιάσει τον όγκο των οχημάτων που θα εξυπηρετούνται και μαζί με το Μετρό που θα παραδοθεί στο τέλος του 2023 η πόλη θα έχει την εικόνα που της αξίζει». Βασικά έργα υποδομής και τα δύο, που, όμως, ειδικά το πρώτο, θα ολοκληρωθεί στο βαθύ μέλλον. Τουλάχιστον για το 2ο ελπίζουμε ότι θα το δούμε το Δεκέμβριο του 2023, που δεν είναι, πια, τόσο μακριά.

Δεν ακούσαμε, όμως, κουβέντα, για τα σιδηροδρομικά έργα της Βόρειας Ελλάδας, για την επέκταση του μετρό στα δυτικά, για το town train κι όλα τα άλλα, που περιλαμβάνονται στα περίφημα 30+ έργα της κυβέρνησης με ορίζοντα το 2030. Να ελπίζουμε ότι δεν ακούσαμε επειδή οι Αθηνέζοι συνάδελφοι δεν ενδιαφέρονται και ιδιαίτερα για έργα πάνω από τα διόδια Σχηματαρίου, δεν ρώτησαν και μείναμε με αυτά τα ολίγα.

Πάντως, όσον αφορά τα έργα, οι βόρειοι εξακολουθούμε να κρατούμε μικρό καλάθι.

Γράφει ο Περαστικός