Τον αυτοματοποιημένο συρμό του μετρό Θεσσαλονίκης στον σταθμό Παπάφη είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά σήμερα το πρωί επισκέπτες στο πλαίσιο του Open House.

Ο -τελευταίας τεχνολογίας- συρμός ξεκίνησε από το αμαξοστάσιο και έφτασε στον σταθμό Παπάφη σε λίγα μόλις λεπτά. Ήταν... εντελώς άδειος, αφού δε χρειάζεται οδηγό για να λειτουργήσει. Με το που έφθασε στην πλατφόρμα, λειτούργησαν και οι θύρες PSD που έχουν για πρώτη φορά εγκατασταθεί στην Ελλάδα, οι οποίες τοποθετήθηκαν για λόγους ασφαλείας, καθώς δημιουργούν ένα προστατευτικό από πλεξιγκλάς σε όλο το μήκος.

Πολίτες που επέλεξαν σήμερα να επισκεφθούν τον σταθμό ενθουσιάστηκαν από την εμπειρία, ενώ συνεχώς απαθανάτιζαν με φωτογραφίες το εσωτερικό του νέου σταθμού. Σημειώνεται ότι την πρώτη ξενάγηση στους επισκέπτες του Open House στον σταθμό Παπάφη έκανε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος.

Ο κ. Ταχιάος ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη ξενάγηση ότι με την επίσημη έναρξη του μετρό, είναι καιρός σιγά σιγά να «βγάλουμε το αυτοκίνητο από τη ζωή στη Θεσσαλονίκη» ενώ όσον αφορά στις τιμές των εισιτηρίων πρόσθεσε ότι το μετρό θα είναι φθηνό και συγκεκριμένα «πολύ κοντά στις τιμές του ΟΑΣΘ». Πρόσθεσε, πάντως, ότι κανείς δε λέει πως, ήδη, η Θεσσαλονίκη έχει μετρό, αλλά ότι θα έχει τον Δεκέμβριο του 2023.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμή υπάρχουν 18 συρμοί ενώ αναμένεται να έρθουν και άλλοι 15. Κάθε συρμός έχει τέσσερα βαγόνια και μήκος 52 μέτρα. Υπολογίζεται ότι κάθε συρμός θα χωράει περίπου 350 άτομα.

Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν ο υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, η βουλευτής Κατερίνα Νοτοπούλου, ο βουλευτής Δημήτρης Κούβελας, ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Νίκος Κουρέτας, κ.ά.