Την αντίδραση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, προκάλεσαν οι νέοι βανδαλισμοί που προκάλεσαν "άγνωστοι" στο 15ο ΕΠΑΛ, το γνωστό σχολικό συγκρότημα "Ευκλείδης".

Ο κ. Ζέρβας δήλωσε:

«Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ζημιές που προκάλεσαν όσοι εισήλθαν στον κτιριακό συγκρότημα του «Ευκλείδη», στο 15 ο ΕΠΑΛ του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια που στρέφεται κατά του κοινωνικού συνόλου, δεν σέβεται τα χρήματα των φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών και ναρκοθετεί την όποια προσπάθεια κάνει η Πολιτεία μαζί με τον Δήμο για να προσφέρει αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Καλώ όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους πολίτες, τους γονείς και πρωτίστως την Πολιτεία να υψώσουμε ένα τείχος προστασίας των εκπαιδευτικών- σχολικών εγκαταστάσεων, να αποτρέψουμε τυχόν νέες καταστροφές και να διακηρύξουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιες ενέργειες στο μέλλον.

Δεν μας περισσεύουν οι πόροι, δεν έχουμε την πολυτέλεια συνεχούς αποκατάστασης ζημιών - ειδικά σε μια χρονιά που το ενεργειακό κόστος είναι δυσβάσταχτο. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν θα ανεχθούμε την υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των εγκαταστάσεων. Ένα καλό, σύγχρονο, επαρκώς εξοπλισμένο δημόσιο σχολείο είναι ο σημαντικότερος θεσμός που στηρίζει αυτή τη στιγμή την ελληνική κοινωνία».

Να σημειωθεί ότι πριν μερικές ημέρες, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητούσαν από το υπουργείο Παιδείας να αποκαταστήσει ζημιές στο κτίριο...