Θριαμβευτής του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με τους τρεις βαθμούς της νίκης, καθώς ήταν πιο αποτελεσματικός, πιο ουσιαστικός και, όπως αποδείχτηκε στο τέλος, πιο παθιασμένος για να πάρει τη νίκη.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν μετά το γκολ που δέχτηκαν, ως, περίπου, το 35'. Ισοφάρισαν, αλλά ως εκεί. Ήταν φλύαροι στην επίθεση, τους έδωσε χώρο ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους. Μάλιστα, στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα, όταν, δηλαδή, κάποιος θα περίμενε οι γηπεδούχοι να πιέζουν, βλέποντας το ταμπλό να γράφει 1-2, ο Δικέφαλος δεν δυσκολεύτηκε να ελέγξει τον αγώνα και, αν δεν έκανε επιπόλαιες ενέργειες, θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ!

Το ντέρμπι είχε και... VAR, όταν ο Μπα ανέτρεψε τον Νάρεϊ, αλλά ενώ όλη η Ελλάδα έβλεπε το σπρώξιμο του παίκτη του Ολυμπιακού πάνω στον χαφ του ΠΑΟΚ, ο διαιτητής από το καμαράκι φώναξε τον διαιτητή γηπέδου να ξαναδεί τη φάση στο βίντεο και να αποφασίσει, τελικά, ότι το σπρώξιμο έγινε κατά λάθος, πάνω στη διεκδίκηση... Άνευ σχολίων, αφού δεν μπορείς να αμφισβητείς το βίντεο, ακόμη κι όταν βλέπεις λάθος αποφάσεις. Αυτό, όμως, που μπορεί να σχολιαστεί είναι ότι, σε ένα ντέρμπι, ο Ολυμπιακός δεν πήρε ούτε μισή κίτρινη κάρτα! Ο ρέφερι από τη Λιθουανία προστάτεψε τους γηπεδούχους, ενώ, αντίθετα, σκορπούσε τις κίτρινες στους φιλοξενούμενους με την κάθε ευκαιρία!

Με το δίκιο του ο Λουτσέσκου μίλησε για τη διαιτησία. Το αστείο είναι ότι με τη διαιτησία τα έβαλε και ο... αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς. 

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Καραϊσκάκης

Γκολ: 37' Χάμες / 8' Παπασταθόπουλος (αυτ.), 56' Νάρεϊ

Δοκάρια: - / -

Διαιτητές: Αντρίς Τρεϊμανίς, Χάραλντς Γκουντερμάνις, Αλεκσέις Σπασιονίκοφς 4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης

Κίτρινες: - / 39' Ελ Καντουρί, 55' Αουγκούστο, 89' Ντάντας, 90+1' Κοτάρσκι, 90+6' Σβαμπ

Κόκκινες: - / -

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Τζολάκης, Παπασταθόπουλος, Μπα (84’ Χουάνγκ Ουί-Τζο), Ρέαμπτσουκ, Βρουσάι, Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά (65’ Μασούρας), Χουάνγκ Ίνμπομ, Χάμες Ροντρίγκες (71’ Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες (71’ Ελ Αραμπί), Μπακαμπού.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (70’ λ.τρ. Σάστρε), Ντάντας (90’ λ.τρ. Ντάντας), Κούρτιτς, Αουγκούστο (85’ Φελίπε Σοάρες), Νάρεϊ, Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα.