"Αρχές Οκτωβρίου και είναι ξεκάθαρο ότι τα ελληνικά ξενοδοχεία φέτος έφτασαν τον τζίρο του 2019", όπως τονίζει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος.  

Την ίδια στιγμή κάποια πεντάστερα ξενοδοχεία σε συγκεκριμένες περιοχές ξεπέρασαν και τα μεγέθη του 2019, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΠΟΞ. 

Αναφορικά με το χρόνο που φέτος θα κλείσουν οι ξενοδοχειακές μονάδες, που βασίζονται στο μοντέλο "ήλιος και θάλασσα" ο κ. Τάσιος σημείωσε ότι 15 Οκτωβρίου τα περισσότερα Resort θα κλείσουν τις πύλες τους. Ωστόσο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην Κρήτη, και στην Κεφαλονιά θα κλείσουν στις 30 Οκτωβρίου, ενώ φέτος παραμένουν κάποια μεμονωμένα ξενοδοχεία ανοιχτά έως στις 10 Νοεμβρίου.

Όπως σημειώνει ο κ. Τάσιος, υπάρχει διάθεση από Tour Operators και αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού να υποστηρίξουν το ενδεχόμενο διακοπών στο διάστημα Οκτωβρίου - Μαρτίου. Βέβαια σε μικρότερο ποσοστό το μήνα Νοέμβριο, όπως διαγιγνώσκεται.

Με φόντο τον πολυπόθητο στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, ο κ. Τάσιος αναφέρει ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος της πολιτείας με την τοπική αυτοδιοίκηση, πρώτου και δευτέρου βαθμού. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να οριοθετηθεί χρονικά η επιμήκυνση αλλά και σε ποιες περιοχές θα εξελιχθεί. Μάλιστα θα πρέπει να γίνει σαφές και τι κίνητρα  θα δοθούν σε επιχειρήσεις να παραμείνουν ανοιχτές τους επιπλέον μήνες. Μέτρα όπως η επιδότηση εργασίας και η μείωση των δημοτικών τελών κρίνονται απαραίτητα για ένα τέτοιο εγχείρημα. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν κατόπιν τα ξενοδοχεία να προγραμματίσουν προσλήψεις για 7 και 8 μήνες.