Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε, απόψε, στη Νέα Φιλαδέλφεια, την αυτοπεποίθησή του και την επιμονή να στήνει επιθέσεις από τον τερματοφύλακά του. Ένα επιθετικό φάουλ που δεν δόθηκε και μια λάθος πάσα, ήταν αυτά που οδήγησαν στα δύο γκολ της ΑΕΚ και στη νίκη της στο ντέρμπι.

Καιρός να το καταλάβουν και στον πάγκο του ΠΑΟΚ: Η κατοχή δεν δίνει νίκες. Τα γκολ μετράνε. Κι εκεί υπάρχει πρόβλημα. Με 3 τελικές σε 90', δεν μπορείς να περιμένεις το παραμικρό σε ένα ντέρμπι.

Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε να αντιμετωπίσει και ένα επιστημονικό χειρουργείο από τον διαιτητή Ντάνιελ Στεφάνσκι. Ο ρέφερι έδωσε όλα μα όλα τα σπόρια στην ΑΕΚ, κράτησε εντός παιχνιδιού τον Αραούχο που πέφτει με τα δύο πόδια στον Κωνσταντέλια κι έπρεπε να αποβληθεί αλλά δεν παίρνει ούτε κίτρινη και δίνει την πρώτη κάρτα στους γηπεδούχους, που έπαιζαν την τακτική μπουνιά - κλοτσιά, μόλις στο 63'.

Υπήρχε και η εξέδρα. Στο νέο γήπεδό της η ΑΕΚ παίρνει ώθηση -κι αυτό επιτεύχθηκε ακόμη από την ώρα που η ομάδα βγήκε για προθέρμανση. Θυμάται κάποιος το περίφημο "μας εκφόβισαν" τη χρονιά που η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα και γελά με δάκρυα για όσα έγιναν σήμερα, μέσα κι έξω από το γήπεδο.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο ΠΑΟΚ ήταν αδύνατο να πάρει κάτι καλύτερο απόψε. Δεν είχε την ψυχολογία για κάτι τέτοιο. Δεν ήταν καλύτερος - έτσι απλά.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν ορεξάτοι, έκλεισαν τους χώρους και, όταν χρειάστηκε, στα τελευταία 15', έπαιξαν καθυστέρηση με κάθε τρόπο: Καθυστερούσαν στα πλάγια, στις αλλαγές, στις επαναφορές, στο να στήσουν την μπάλα για φάουλ, έπεφταν κάτω συνέχεια, αλλά να μην ξεχνάμε ότι "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, γιατί έβρισκαν στα σημεία που προείπαμε την ώθηση που χρειάζονταν.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Opap Arena

Γκολ: 36' Λιβάι Γκαρσία, 61' Γκατσίνοβιτς / -

Δοκάρια: - / -

Διαιτητές: Ντάνιελ Στεφάνσκι, Νταβίντ Γκόλις, Μιχάλ Ομπούκοβιτς, 4ος Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης.

Κίτρινες: 63' Γκατσίνοβιτς, 81' Ελίασον / 41' Ντάντας, 51' Ολιβέιρα, 56' Σάστρε.

Κόκκινες: - / -

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα (89΄ Μήτογλου), Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Ελίασον (82΄ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (82΄ Μάνταλος), Πινέδα (74΄ Γιόνσον), Αραούχο (89΄ Γαλανόπουλος), Γκαρσία

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Κούρτιτς (66΄ Ελ Καντουρί), Ντάντας (66΄ Σβαμπ), Νάρεϊ (67΄ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας (79΄ Κουαλιάτα), Ολιβέιρα