Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέναντι στην πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι.

Αυτή την στιγμή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα, το ένα που κινείται προς Ντράφι και άλλο ένα που κινείται νότια και δυτικά προς την περιοχή Καλλιθέα και Καλύβια Πεντέλης.

Στο μέτωπο που κινείται προς Ντράφι η φωτιά έχει πλησιάσει στα σπίτια, με τις επίγειες δυνάμεις να έχουν παραταχθεί στις οδούς Αχαιών και Δωριέων.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί περαιτέρω καθώς στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα, 11 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Σημειώνεται ότι τα εναέρια μέσα θα κάνουν ρίψεις από αέρος μέχρι και τις 21.10 το βράδυ.

Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση των πολιτών από την Ανθούσα

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην Ανθούσα να εκκενώσουν τώρα προς Γέρακα λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται στην περιοχή. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε προς Ανθούσα εκκενώστε τώρα προς Γέρακα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies

Νωρίτερα, είχε δοθεί εντολή εκκένωσης στο Ντράφι.

Πού ξέσπασε η πυρκαγιά

Η φωτιά ξεκίνησε ανάμεσα στο Νταού και στο Ντράφι της Πεντέλης και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός η φωτιά κινείται προς το Ντράφι.

Ο κ. Αρτοποιός έκανε λόγο για μια δύσκολη πυρκαγιά ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ακούνε τις οδηγίες των δημόσιων αρχών. «Αυτή την στιγμή είναι σε γενική επιφυλακή όλη η Αττική και έχουμε καλέσει οχήματα κι από την υπόλοιπη Ελλάδα να συνδράμουν στην πυρκαγιά. Προσπαθούμε να κάνουμε, να κυκλώσουμε την πυρκαγιά, να πάμε σε όλη την περίμετρο έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει καμία περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι κάτοικοι της περιοχής δέχθηκαν κλήση από το 112 με το μήνυμα "να είστε σε ετοιμότητα" για την περίπτωση που χρειαστεί να προχωρήσουν οι αρχές σε περαιτέρω ενέργειες στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού, Διώνη και Καλλιτεχνιούπολη.