Τους πρώτους αντιπάλους τους στο European Cup έμαθαν σήμερα (19/7) οι επτά από τις συνολικά δέκα ελληνικές ομάδες χάντμπολ που μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ύστερα από τις σχετικές κληρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην έδρα της EHF, στη Βιέννη. 

Εξαίρεση αποτελούν Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που «μπαίνουν» στον 2ο γύρο του European Cup ανδρών, η κλήρωση του οποίου είναι προγραμματισμένη για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Στον 1ο γύρο του European Cup ανδρών ο -κυπελλούχος Ελλάδας- ΑΕΣΧ Πυλαίας θα αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ, ενώ ο Διομήδης Άργους κληρώθηκε με τους Φάιβερς από την Αυστρία.

Στο μεταξύ, εντός έδρας ξεκινούν οι περισσότερες ελληνικές ομάδες τις υποχρεώσεις τους στον 2ο γύρο του European Cup γυναικών. Ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ κληρώθηκε με τη Μέταλουργκ από τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ η Νέα Ιωνία θα αντιμετωπίσει τη Βεστμάνεϊγιαρ από την Ισλανδία, η οποία είχε αποκλείσει πέρυσι τον «Δικέφαλο του βορρά» και το Πανόραμα. Ο ΓΑΣ Καματερού θα αναμετρηθεί με την ολλανδική Κουίντους, η Αναγέννηση Άρτας θα αντιμετωπίσει τη βουλγαρική Μπιάλα, ενώ ο ΑΕΣΧ Πυλαίας θα παλέψει για την πρόκριση κόντρα στην τουρκική Αντάλια Κονιάλτι.

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης για τις ελληνικές ομάδες:

1oς γύρος European Cup ανδρών (οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 10-11 Σεπτεμβρίου και οι αγώνες ρεβάνς στις 17-18/9)

Διομήδης Άργους (Ελλάδα)-Φάιβερς (Αυστρία)

ΑΕΣΧ Πυλαίας (Ελλάδα)-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)

2ος γύρος European Cup γυναικών (τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις 8-9 Οκτωβρίου και οι ρεβάνς στις 15-16/10)

ΠΑΟΚ (Ελλάδα)-Μέταλουργκ (Βόρεια Μακεδονία)

Αναγέννηση Άρτας (Ελλάδα)-Μπιάλα (Βουλγαρία)

Αντάλια Κονιάλτι (Τουρκία)-ΑΕΣΧ Πυλαίας (Ελλάδα)

ΓΑΣ Καματερού (Ελλάδα)-Κουίντους (Ολλανδία)

Νέα Ιωνία (Ελλάδα)-Βεστμάνεϊγιαρ (Ισλανδία)