Σε γιορτινό κλίμα και με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 17ο Golden Cup που διοργάνωσε ο ΟΑΣΠΕ (Οργανισμός Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου Ελλάδας) από τις 3 ως τις 5 Ιανουαρίου 2022 με τη συμμετοχή 17 συλλόγων και συνολικά 32 τμημάτων στο φιλόξενο αθλητικό κέντρο Planet FC της Θεσσαλονίκης.

Οι ομάδες που συμμετείχαν προέρχονται από 7 Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματίων και ήταν οι εξής:

  • ·        ΠΑΕ Άρης, ΓΣ Ηρακλής 1908, ΑΜΣ Αναγέννηση Πανοράματος, Απόλλων Καλαμαριάς, ΠΑΟΚ Σταυρού, CELESTE FS 2018 από ΕΠΣ Μακεδονίας,
  • ·        ΑΕΚ Καρυώτισσα, Αθλητική Ακαδημία Σκύδρας από ΕΠΣ Πέλλας
  • ·        Ακαδημία Καλλικράτειας από ΕΠΣ Χαλκιδικής
  • ·        Αθλητική Ακαδημία Κατερίνης 2006 και ΠΑΟ Κάτω Μηλιάς από ΕΠΣ Πιερίας
  • ·        Άρης Παλαιοχωρίου και Ήφαιστος Παλαιοχωρίου από ΕΠΣ Ημαθίας
  • ·        ΑΣ Θιναλιακός από ΕΠΣ Κέρκυρας
  • ·        I-SOCCER Αλεξανδρούπολης από ΕΠΣ Έβρου

Το Πρωτοχρονιάτικο τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου του ΟΑΣΠΕ που αφορούσε σε τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες και αγωνίστηκαν παιδιά γεννημένα από το 2008 ως το 2016, άρχισε τη Δευτέρα 3/1 και έριξε αυλαία το μεσημέρι της Τετάρτη (5/1) με τους τελικούς αγώνες. Με σύμμαχο τον σχεδόν καλοκαιρινό καιρό που επικράτησε, τα παιδιά πέτυχαν πολλά γκολ, πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις μέχρι το δυνατό σφύριγμα της λήξης!

«Το γεγονός που έκανε τα τουρνουά του ΟΑΣΠΕ να ξεχωρίσουν, εκτός από την άρτια οργάνωσή τους, είναι η ποιότητα των νεαρών αθλητών και των συλλόγων που συμμετέχουν. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και κυρίως στους συνοδούς και τους υπεύθυνους προπονητές τους, οι οποίοι έκαναν το περιβάλλον των γηπέδων ακόμη πιο ασφαλές τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης!

Ο χαρακτήρας που επέδειξαν όλοι σύλλογοι και η προσήλωσή τους στις αρχές του σωστού ποδοσφαίρου, έτσι όπως το διδάσκονται καθημερινά από τους προπονητές τους, κέρδισε δικαίως το θαυμασμό», υπογράμμισε η υπεύθυνη της διοργάνωσης, Δώρα Ιωακειμίδου, μοιράζοντας ευχαριστίες, συγχαρητήρια και ευχές για Καλή Χρονιά σε όλους.



Στα αμιγώς αγωνιστικά, η ομάδα που διέπρεψε στη διοργάνωση ήταν η Αθλητική Ακαδημία Κατερίνης (Δίκτυο ΠΑΕ ΠΑΟΚ) καθώς συμμετείχε σε όλους τους τελικούς επικρατώντας στις κατηγορίες Κ14 και Κ12, τερματίζοντας αμφότεροι αήττητοι.



H ΑΕΚ Καρυώτισσας κατέλαβε την 3η θέση στην κατηγορία Κ14, χάνοντας την πρωτιά στις λεπτομέρειες, και απέδειξε περίτρανα πως η καλή δουλειά του Γιώργου Ειρηνάκη επιβραβεύεται!



Η Αναγέννηση Πανοράματος Coerver του Κώστα Λαμπάδα κατέκτησε την 2η θέση στις κατηγορίες Κ14 και Κ12 (στα πέναλτι) αντιμετωπίζοντας στους τελικούς την ομάδα της Κατερίνης.



Η αποστολή που ταξίδεψε από την Αλεξανδρούπολη, I-Soccer Academy με αρχηγό τον Κώστα Δηλαβερίδη, κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία Κ12 επικρατώντας της αντίστοιχης του Απόλλωνα Καλαμαριάς.



Το τμήμα Κ10 της Ακαδημίας Κισσός Χορτιάτη μετά από συναρπαστικό αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα της Ακαδημίας Κατερίνης, κέρδισε την πρώτη θέση αποσπώντας τα χειροκροτήματα των γονιών τους.

Άριστες εντυπώσεις απέσπασε σύσσωμη η ακαδημία της Καλλικράτειας Χαλκιδικής η οποία συμμετείχε στην τελική φάση της διοργάνωσης με τα τμήματα Κ14 και Κ10.

Η ομάδα του Θιναλιακού που ταξίδεψε από την Κέρκυρα άφησε παρακαταθήκη για το μέλλον με τις εμφανίσεις της καθώς στο περιθώριο της διοργάνωσης αντιμετώπισε με αξιώσεις και τμήματα της ΠΑΕ Αρης και του ΠΑΟΚ.



Τα τμήματα του εξαιρετικά οργανωμένου ΓΣ Ηρακλής έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε όλα τα επίπεδα, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα και πολλές υποσχέσεις για την άνοδο τους. 



Η Ακαδημία της Σκύδρας κατέκτησε την πρώτη θέση στα Κ8 ενώ την 3η θέση στα Κ10, κερδίζοντας τις εντυπώσεις για την άριστη συμπεριφορά.



Η ομάδα του ΠΑΟΚ Σταυρού αν και δεν έφτασε στην τελική φάση, απέδειξε ότι το μέλλον της ανήκει!



 Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την άψογη συνεργασία αξίζουν και με το παραπάνω στον ΠΑΟ Κάτω Μηλιάς με προπονητή τον Στέφανο Ζαλίκα, στον Ήφαιστο Παλαιοχωρίου του Μιχάλη Παντόπουλου και στη CelesteFS για τη συνέπεια, την άριστη συνεργασία, αλλά και το αγωνιστικό ήθος.



Το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των ομάδων που συμμετέχουν στη διοργάνωση του ΟΑΣΠΕ που γράφει τη δική του ιστορία, είναι πλέον αδιαμφισβήτητο, με αποτέλεσμα τα περισσότερα ματς να κρίνονται στις λεπτομέρειες. Άλλωστε, η νίκη ή ήττα σ’ αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες ελάχιστη σημασία, καθώς προέχει η συλλογή εμπειριών και η χαρά της συμμετοχής. Ειδικά τις δύσκολες από περιορισμούς εποχές που βιώνουμε! Το πιο σημαντικό είναι ότι τα παιδιά το χάρηκαν με τη ψυχή τους!



Οι διοργανωτές ευχαριστούν ανεξαιρέτως και τα 32 τμήματα για τη συμμετοχή καθώς και όλους όσοι συνετέλεσαν στην άψογη διεξαγωγή των αγώνων του επιτυχημένου 17ου Golden Cup στο Planet FC (Νίκος Τσόγκας), κι εύχονται καλή αντάμωση σε μια από τις επόμενες εκδηλώσεις του Οργανισμού!