Με κατάνυξη, αλλά και πολυκοσμία, εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Θεσσαλονίκη, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, του κλήρου, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και πολλών πολιτών. Πάντως οι αρχές είχαν βάλει κιγκλιδώματα και οι πιστοί φορούσαν μάσκες...

Ο καθιερωμένος αγιασμός πραγματοποιήθηκε μετά τη Θεία Λειτουργία, στις 10:00, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά και ακολούθησε επίσημη πομπή μέχρι το παραλιακό μέτωπο, υπό τους ήχους της μπάντας.Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγινε λίγο μετά τις 11:00 στην παλιά παραλία, στη συμβολή της Λεωφόρου Νίκης με την οδό Αγίας Σοφίας. Ήταν πολλοί οι κολυμβητές από δύο ρυμουλκά πλοία έπεσαν στα νερά για να τον πιάσουν.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» Κυριάκος Βελόπουλος, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, βουλευτές, στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, κληρικοί, μέλη εθελοντικών ομάδων, κ.ά.Τον Σταυρό ανέσυρε από τα κύματα του Θερμαϊκού ο 19χρονος Θεσσαλονικιός, φοιτητής Οικονομικών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, Σωτήρης Ευαγγέλου. «Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα, καλή χρόνια σε όλους, με υγεία, χρόνια πολλά» ευχήθηκε σε δηλώσεις του.

Συγκινημένοι, οι γονείς του παρακολούθησαν τον ίδιο και τον 28χρονο αδελφό του, γεωπόνο, δόκιμο των Ειδικών Δυνάμεων στην προσπάθεια τους να πιάσουν το Σταυρό. Όπως ανέφεραν ο μεγαλύτερος γιος τους βουτάει για τον Σταυρό ανελλιπώς τα έξι, επτά τελευταία χρόνια.

«Νοιώθουμε μεγάλη υπερηφάνεια και ευλογία... σαν να μπήκε ευλογία στο σπίτι μας» δήλωσε ο πατέρας του Σωτήρη, Γιάννης Ευαγγέλου. Και η μητέρα τους Ειρήνη Αρβανίτη δήλωσε και εκείνη την υπερηφάνεια της για το γεγονός ότι και τα δύο παιδιά της βουτούν για τον Σταυρό και προσέθεσε: «Φέτος ήταν τυχερός ο μικρός, του χρόνου εύχομαι να είναι και η σειρά του μεγάλου για πιάσει τον Σταυρό. Εύχομαι καλή χρονιά να έχουμε και να φύγει αυτή η λαίλαπα του κορονοϊού για να μπορούμε να έρθουμε και πιο κοντά σαν άνθρωποι».«Η σημερινή μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, ας αποτελέσει αφετηρία για καλύτερες και πιο φωτεινές μέρες για την πατρίδα μας, τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη» δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης και συνέχισε: «Με εθνική αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια αντιμετωπίζουμε τις εξωτερικές προκλήσεις, διασφαλίζουμε τα δίκαια και τα δικαιώματά μας στη γη και στις θάλασσες μας και συνεχίζουμε αταλάντευτα την πορεία που χαράξαμε για ανάταξη της οικονομίας και ανάταση της κοινωνίας μας. Χτίζουμε τις βάσεις για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε πιο γρήγορα, πιο μπροστά, πιο ψηλά. Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες, καλή φώτιση σε όλες και όλους».«Είναι μια μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό» δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ευχήθηκε «χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες, που έχουμε μπροστά μας, αλλά και για να οδηγήσουμε τη χώρα μας, το ταχύτερο, στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη». «Χρόνια πολλά σε όλους τους Μακεδόνες. Είμαι βέβαιος ότι με πίστη στις δυνάμεις μας θα τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά» προσέθεσε.«Σήμερα μέρα των Φώτων, καλή φώτιση σε όλους και όλες» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και συνέχισε: «Υπομονή στις δυσκολίες και επιμονή στη δημιουργία για την πόλη και την πατρίδα μας. Χρόνια πολλά σε όλους και όλες».