Μια ιστορία μπορείς να την διηγηθείς με δύο διαφορετικούς τρόπους. Την κάθε ιστορία.  Όπως την ιστορία με την συμμετοχή του Τζόκοβιτς στο Αυστραλιανό Open με την οποία ασχολείται ολος ο πλανήτης.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Σχεδόν ολος ο κόσμος κατηγορεί τον Σέρβο τενίστα. «Υπάρχουν κανόνες»  λένε οι περισσότεροι, και θα πρέπει να τις σεβαστεί. Πολύ σωστά. Φυσικά και είναι έτσι. Πάμε τώρα και σε αυτούς που διηγούνται αλλιώς την ιστορία.
Δύο μέρες πριν φτάσει στην Αυστραλία ο Νο 1 τενίστας του κόσμου, πόσταρε στα social media ότι έχει εξαίρεση. Πήγε στο αεροδρόμιο καθώς του είχε δοθεί δίκαιη εξαίρεση από τον κανόνα. Ποιος του έδωσε την εξαίρεση; Μα οι διοργανωτές, εν αγνοία της κυβέρνησης. Καμία ευθύνη του Σέρβου. Μόνο ενας ανόητος μπορεί να πιστέψει οτι ο Τζόκοβιτς γνώριζε πως θα μπλοκαριστεί στο αεροδρόμιο και παρά ταύτα έκανε το ταξίδι Σερβία- Αυστραλία.

Οι διοργανωτές του Αυστραλιανού Open κάλεσαν τον Τζόκοβιτς γνωρίζοντας το πρόβλημα με το εμβόλιο. Του χορήγησαν μάλιστα ειδική εξαίρεση ξαναλέω. Οι διοργανωτές επαναλαμβάνω. Εν αγνοία της κυβέρνησης τους. Για να ανέβει το ενδιαφέρον του κοινού Παγκοσμίως καθώς όλα τα μεγάλα ονόματα θα εδιναν το παρών. Ας του έλεγαν εξ αρχης μην έρχεσαι. Ο Τζόκοβιτς που φταίει; Αν ήμουν πρωθυπουργός της Αυστραλίας θα ζητούσα ενα μεγάλο συγνώμη απο τον Τζόκοβιτς για την ταλαιπωρία και θα ξήλωνα ολη την επιτροπή του OPEN της Αυστραλίας. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του. Οι περισσότεροι κριτές δεν γνωρίζουν ολες τις λεπτομέρειες και τις συνομιλίες του Τζόκοβιτς με τους διοργανωτές καθώς δεν είναι μέσα στα πράγματα. Ας περιμένουμε καλύτερα. Και είναι βέβαιο πώς αν ο Τζόκοβιτς φύγει απο την Αυστραλία, κάποιοι απο τους χορηγούς θα αποσυρθούν. Πρός το παρόν μένει σε ξενοδοχείο οπου μένουν μετανάστες που προσπαθούν να μπουν παράνομα στην Αυστραλία. Απλά ντροπή. Οσο για το αν έπρεπε να εμβολιαστεί ή οχι;. Κατά την προσωπική μου άποψη ναι πρέπει να εμβολιαστεί, αλλά είναι δικαίωμα του.