Για εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης κάνει λόγο η βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Σε ανακοινωσή της, αναφέρει τα εξής:

"Η Θεσσαλονίκη βιώνει τον δεύτερο συνεχή μαύρο Νοέμβρη και πληρώνει βαρύ φόρο αίματος εξαιτίας της αδιαφορίας και της ανικανότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Οι γιατροί και οι υγειονομικοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης περιγράφουν μια εφιαλτική κατάσταση. «Ασθενείς διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ» δηλώνει ο διευθυντής της ΜΕΘ κ. Καπραβέλος ενώ στο νοσοκομείο ξεκινά ακόμη μια εφημερία χωρίς καμία ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ.

Εφιαλτική είναι η κατάσταση και στο Ιπποκρατειο με 5 ασθενείς να έχουν διασωληνωθεί εκτος ΜΕΘ, ενώ στο Παπαγεωργίου ασθενείς διασωληνώθηκαν και νοσηλεύονται σε μονάδες ανάνηψης και απλούς θαλάμους.

Η σημερινή κατάσταση δεν είναι τυχαία, αλλά αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών και η δήλωση της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας  ότι «οι γιατροί θα χρειαστεί να επιλέξουν αν θα νοσηλευτεί ασθενής με covid 19 ή με εγκεφαλικό» αποτελεί τη μεγαλύτερη ομολογία αποτυχίας μιας εμμονικής κυβέρνησης που δεν στήριξε το δημόσιο σύστημα υγείας επειδή ποτέ δεν πίστεψε σε αυτό, θεωρώντας την ενίσχυσή του- κατ’ ομολογία-  «πεταμένα λεφτά».

Η αδιαφορία τους είναι πλέον εγκληματική, κάθε μέρα μετράμε καινούριες απώλειες. Όμως η κατάσταση πλέον στη Θεσσαλονίκη έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Απαιτούμε να πάρουν άμεσα δραστικά μέτρα, έστω και τώρα, έστω και αργά υιοθετώντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την από κοινού αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και την από κοινού ανάληψη της ευθύνης".