Καλά στην υγεία τους, χωρίς να αντιμετωπίζουν κανένα απολύτως πρόβλημα, είναι οι περιθαλπόμενοι του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης (ΠΑΑΠΑΘ) «Ο Άγιος Δημήτριος», του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την πυρκαγιά, μικρής έκτασης, που εκδηλώθηκε σε χώρο του, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Σήμερα, γιατρός εξέτασε προληπτικά όλους τους περιθαλπόμενους, ενώ από νωρίς το πρωί η Διεύθυνση του Παραρτήματος επικοινώνησε με τους γονείς τους, προκειμένου να ενημερωθούν άμεσα για το περιστατικό.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε ισόγεια κατοικία στην οποία φιλοξενούνται περιθαλπόμενοι. Άμεσα, στο σημείο έσπευσε ικανή δύναμη της Πυροσβεστικής που κατάφερε να τη σβήσει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Οι εργαζόμενες, με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής και με εξαιρετικά συντονισμένες ενέργειες, απομάκρυναν άμεσα τους περιθαλπόμενους, χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή κανενός, μεταφέροντας τους σε ασφαλές σημείο, ενώ προβλέφθηκε χώρος εντός του Παραρτήματος, για την προσωρινή τους φιλοξενία.

Όπως διαπιστώθηκε, η φωτιά προκάλεσε ζημίες μικρής έκτασης που θα αποκατασταθούν άμεσα. Από την πρώτη στιγμή, η πρόεδρος του Κέντρου είχε δώσει εντολή για την ταχύτατη και πλήρη αποκατάσταση όσων χώρων επηρεάστηκαν και οι σχετικές εργασίες ξεκίνησαν ήδη, με το πρώτο φως της ημέρας. 

Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλική Νάκου, δήλωσε σχετικά με το συμβάν: 

«Η πρόνοια μας να τοποθετήσουμε μόλις πέρσι, το 2020, σύστημα πυρόσβεσης όσο και η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής που έδρασε με επαγγελματισμό, συνέβαλαν ώστε σήμερα να μην αποτελεί είδηση η φωτιά, που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι προκλήθηκε από κάποιο βραχυκύκλωμα. Αναμένουμε το πόρισμα. Σημασία έχει ότι οι ωφελούμενοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους και σύντομα θα επιστρέψουν στην κανονικότητα τους. Βρεθήκαμε όλοι στο σημείο την ίδια στιγμή και όλα έγιναν με τάξη και σύμφωνα με τους κανόνες εκκένωσης, χωρίς να κινδυνεύσει κάποιος. Ευχαριστώ τους εργαζόμενους για την ψύχραιμη και άμεση συμβολή τους».