Καταστήματα, σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους, σε Κορδελιό, Εύοσμο και Διαβατά, επέλεγαν να ληστέψουν δύο άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν από ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί της ομάδας διαπίστωσαν ότι, τον τελευταίο μήνα, οι ληστείες που σημειώνονταν στις προαναφερόμενες περιοχές, είχαν πολλά κοινά σημεία: Οι δράστες έμοιαζαν μεταξύ τους, χρησιμοποιούσαν κλεμμένες μοτοσικλέτες από τις ίδιες περιοχές για τη διαφυγή τους, "χτυπούσαν" βράδυ, όταν οι δρόμοι ήταν άδειοι λόγω του λοκ ντάουν, χρησιμοποιούσαν καραμπίνα και... εξαφανίζονταν πολύ γρήγορα!

Άμεσος Δράση, Ομάδα "Ζ" κι άλλες δύο υπηρεσίες της Αστυνομίας, άρχισαν περιπολίες στις τρεις περιοχές κι έκαναν ελέγχους. 


Σε μία από αυτές τις περιπολίες, το βράδυ της Κυριακής 31 Ιανουαρίου 2021, έλαβαν σήμα πρώτα ότι είχε κλαπεί μοτοσικλέτα από δρόμο του Κορδελιού κι έπειτα ότι σημειώθηκε ληστεία σε κατάστημα των Διαβατών. Οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν 46χρονο κι έναν 40χρονο Ρομά, να επιβαίνουν στην κλεμμένη μοτοσικλέτα σε δρόμο των Διαβατών κοντά στο κατάστημα όπου είχε διαπραχθεί η ληστεία και τους έκαναν σήμα να σταματήσουν. Οι φερόμενοι ως δράστες πάτησαν γκάζι κι ακολούθησε καταδίωξη.

Σε δρόμο της Μενεμένης οι αστυνομικοί μπλόκαραν τους δράστες και, μετά από πάλη με τον 40χρονο, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, τους συνέλαβαν. 

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν στο σπίτι του 40χρονου και κατασχέθηκαν ρούχα, κράνη και παπούτσια που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Το κλεμμένο όχημα αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Υπογραμμίζεται ότι, οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.  

Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν οι δύο εμπλέκονται και σε άλλες ληστείες.

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.