Στ’ άκουσμα της λέξης «Κερκίνη» μας έρχονται κατά νου : βόλτες με παραδοσιακές βάρκες στην ομίχλη της λίμνης, παρατήρηση και ακούσματα δεκάδων σπάνιων πουλιών, γευστικά πιάτα με βουβαλίσιο κρέας, ζεστοί και φιλόξενοι ξενώνες, χαμογελαστοί άνθρωποι …  

Μπορεί την εποχή αυτή λόγω πανδημίας του Covid-19 να μη μπορούμε ν’  απολαύουμε την τουριστική εμπειρία που ορίζει η φύση της Κερκίνης, ωστόσο το Σωματείο Επαγγελματιών «Κερκίνη. Το σύνορο της φύσης», μας δίνει μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε και ν’ απολαύσουμε σπίτι μας  -τις ημέρες της καραντίνας- τα φημισμένα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής.

Συγκεκριμένα ένας/μία τυχερός/ή θα κερδίσει ένα κουτί γεμάτο παραδοσιακά προϊόντα της Κερκίνης, στον διαγωνισμό που διοργανώνει στα social media το Σωματείο Επαγγελματιών, που τα μέλη του δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην ευρύτερη περιοχή.

Το «Kerkini Like BOX», περιλαμβάνει συσκευασίες από βουβαλίσιο κρέας (καβουρμά, λουκάνικο, σαλάμι, σουτζουκάκι, μπέργκερ, καπνιστό κρέας), χυλοπίτες,  τραχανά, μέλι, τσάι. κρασί κ.α. Όλα παραδοσιακά από την περιοχή της Κερκίνης, έναν από τους κορυφαίους προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού στη χώρα μας.

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και απολαύστε, τις μέρες της καραντίνας τα φημισμένα προϊόντα της Κερκίνης, βγάζοντας στην κουζίνα τον δημιουργικό σας εαυτό, με καινούργιες συνταγές και γεύσεις.

Πληροφορίες & συμμετοχή : www.kerkinilike.gr 

Η  λίμνη της Κερκίνης, με τον φημισμένο υγρότοπό της, δεν αποτελεί απλά μια πινέζα στον χάρτη στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, αλλά ένας τόπος που σαν τον  επισκεφθείς πατάς … «Like» και όχι άδικα. Για την ώρα ωστόσο, μένουμε ασφαλείς και υγιείς σπίτια μας για να μπορούμε σύντομα και πάλι ν’ απολαύσουμε τις ομορφιές και τη φύση της Κερκίνης και όχι μόνο.