Του Κώστα Μπούρη

Περισσότεροι από 5000 εργαζόμενοι στη περιοχή των Σφαγείων της Θεσσαλονίκης, συνωστίζονται στα λεωφορεία μιας μόνο γραμμής του ΟΑΣΘ. Ο λόγος για τη γραμμή 31 Βούλγαρη – ΚΤΕΛ με τον ΟΑΣΘ να αδιαφορεί στις εκκλήσεις των εργαζομένων με χαρακτηριστική την ειρωνική απάντηση του τέως προέδρου του οργανισμού.

Το πρόβλημα με την λεωφορειακή εξυπηρέτηση της περιοχής των Σφαγείων στη Θεσσαλονίκη δεν είναι καινούργιο. Και μπορεί η γραμμή «31» κάποτε να επαρκούσε όμως η ανάπτυξη της περιοχής έφερε τα προβλήματα που εντάθηκαν με την σχετικά πρόσφατη μετακόμιση των περισσότερων υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονία που αριθμεί περισσότερα από 500 άτομα προσωπικό.

Μάλιστα με την πανδημία του κορωνοϊού να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη χώρα μας το θέμα αποκτά μεγαλύτερη σημασία.

 
«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη συγκοινωνία» εξηγεί στο Reportplus.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΠΚΜ, Δημήτρης Βαζούρας «ειδικά της ώρες προσέλευσης και αναχώρησης των υπαλλήλων και δεν μιλάμε μόνο για τον συνωστισμό εν μέσω κορωνοϊού. Σκεφτείτε ότι σε όλη τη γύρω περιοχή υπάρχουν και άλλες δύο υπηρεσίες του δημοσίου, ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο αλλά και γραφεία πολλών εταιριών»

Για το θέμα έγινε συνάντηση του προεδρείου των εργαζομένων με την Περιφερειακή Συμπαραστάτη του Πολίτη, Νιόβη Παυλίδου, η οποία τόνισε τα εξής: «Οι αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη αποτελούν γνωστό πρόβλημα της καθημερινότητας των πολιτών, κυρίως των εργαζομένων κατά τις ώρες μετάβασης και επιστροφής από την εργασία τους. Η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), με εκπρόσωπό της στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΘ) συμμετέχει στην προσπάθεια βελτίωσης του συγκοινωνιακού έργου».





»Με την προμήθεια των νέων λεωφορείων που ενισχύουν ήδη τις διαδρομές στο πολεοδομικό συγκρότημα, διαφαίνεται επί τέλους μια λύση του προβλήματος. Οι εργαζόμενοι στο κτίριο της ΠΚΜ, περιοχή Φιξ-Σφαγεία, θεωρούν ότι τώρα είναι δυνατό να απαντηθούν τα αιτήματα τους για ενίσχυση των γραμμών που εξυπηρετούν την περιοχή, κατά τις ώρες μετακίνησης από και προς την εργασία, με ιδιαίτερη ενίσχυση της σημαντικής συγκοινωνιακής αρτηρίας της Βασιλίσσης Όλγας».

»Το Γραφείο Συμπαραστάτη ΠΚΜ και ο εκπρόσωπος της ΠΚΜ στο ΔΣ του Οργανισμού συζήτησαν τα αιτήματα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού, ο οποίος βεβαίωσε ότι μελετάται η καλύτερη εξυπηρέτηση της περιοχής με την παραλαβή των νέων λεωφορείων. Η περιοχή των Σφαγείων αποτελεί σημαντικό διοικητικό και εμπορικό κέντρο στην πόλη μας και η εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των πολιτών είναι μια από τις σημαντικές παραμέτρους σχεδίασης του συγκοινωνιακού έργου».


Ο σύλλογος των εργαζομένων δραστηριοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή της μετακόμισης των υπηρεσιών στην περιοχή όπως εξηγεί ο πρόεδρος κ. Βαζούρας: «Κάναμε τουλάχιστον τρείς συναντήσεις με στελέχη του ΟΑΣΘ και του ΣΑΣΘ που είδαν με κατανόηση το πρόβλημα και ειλικρινά προσπάθησαν να το λύσουν».

«Στον σχεδιασμό ήταν τα λεωφορεία των γραμμών Κ1 ή Κ2 να διέρχονται από την 26η Οκτωβρίου και έτσι μαζί με τα λεωφορεία της γραμμής 31 θα ανακουφίζονταν το πρόβλημα. Όμως όταν το θέμα έφτασε τον τότε πρόεδρο του ΟΑΣΘ κόπηκε άμεσα και μάλιστα με άκομψο και προσβλητικό τρόπο από τον ίδιο που είπε ότι δεν θα βάλει και σχολικό γι τους εργαζόμενους της Περιφέρειας. Μετά μεσολάβησε η αλλαγή της διοίκησης αλλά και το θέμα της πανδημίας και το θέμα έμεινε στάσιμο» κατέληξε ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Όμως το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στους εργαζόμενους της ΠΚΜ που είναι περισσότεροι από 500 άτομα. Στην περιοχή λειτουργεί η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, Υπηρεσία του υπουργείου Γεωργίας, υπάρχει ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο που φιλοξενεί μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών, ειδών ένδυσης και άλλα, υπάρχουν γραφεία ναυτιλιακών και άλλων εταιριών καθώς και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Συνολικά εκτιμάται ότι ο αριθμός των εργαζομένων που καλούνται να εξυπηρετηθούν με τη μια και μοναδική λεωφορειακή γραμμή του ΟΑΣΘ ξεπερνά τις 5000 ανθρώπους.

Από το /reportplus.gr