Αυξημένα είναι τα μέτρα, που λαμβάνουν, οι πωλητές λαϊκών αγορών. Και αυτό γιατί λόγω της φύσης της εργασίας τους έρχονται καθημερινά σε επαφή με δεκάδες ανθρώπους. 

Στο πλαίσιο αυτό η Ομοσπονδία Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης επισημαίνει τα εξής:

  • Οι πωλητές θα πρέπει να φορούν τη μάσκα όπως πρέπει. Δηλαδή να καλύπτει το στόμα και την μύτη.
  • Θα πρέπει να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις των πέντε μέτρων μεταξύ των πάγκων.
  • Μετά την επιβολή του μέτρου της μειωμένης προσέλευσης είναι γνωστό, ότι στις λαϊκές αγορές προσέρχεται πλέον το 50% των πωλητών. Όπως είναι φυσιολογικό, αφού υπάρχουν λιγότεροι πάγκοι, στοιχείο που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. 
  • Προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, κάθε πωλητής, πρέπει να εξυπηρετεί ταυτόχρονα μέχρι τρεις καταναλωτές, που βρίσκονται στον πάγκο του. Και μόλις τελειώνει ο ένας την αγορά του να προχωράει στον επόμενο. 

Όπως υπογραμμίζουν παραγωγοί και πωλητές, αυτό όμως προϋποθέτει και τη συνεργασία των καταναλωτών, οι οποίοι θα πρέπει να περιμένουν τη σειρά τους. Και θα πρέπει να περιμένουν σε απόσταση τέτοια ώστε να μη δημιουργείται πρόβλημα.

« Η πιστή τήρηση των μέτρων είναι για το καλό όλων μας. Τώρα πρέπει να επιδείξουμε όλοι μεγαλύτερη υπευθυνότητα. Τόσο εμείς, όσο και οι καταναλωτές. Επαναλαμβάνουμε οι λαϊκές ήταν και παραμένουν οι περισσότερο ασφαλής αγορές για το κόσμο, γιατί έχουν το πλεονέκτημα να γίνονται σε εξωτερικούς χώρους », τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής,

Παράλληλα η Ομοσπονδία Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την εξαίρεση των βιομηχανικών ειδών από τις λαϊκές αγορές. 

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να βρίσκονται στις λαϊκές αγορές και τα βιομηχανικά είδη, αφού εξαιτίας της μειωμένης προσέλευσης, χώρος υπάρχει. Άρα λοιπόν δεν καταλαβαίνουμε γιατί μας αποκλείουν. Μας οδηγούν εμάς και τις οικογένειες μας στην οικονομική εξαθλίωση», λέει ο Ευθύμιος Σεραφειμίδης   Β’ αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας και υπεύθυνος βιομηχανικών ειδών για την Α περιφέρεια Θεσσαλονίκης. 

 Η Ομοσπονδία Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης καλεί έστω και τώρα την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση της. Να διορθώσει το λάθος της και να πράξει το αυτονόητο, δηλαδή την επαναφορά των βιομηχανικών ειδών στις λαϊκές αγορές.