Άνοιξαν... διάλογο μέσω ανακοινώσεων και δηλώσεων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής και η επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη Μαζί” Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η κόντρα ξέσπασε με αφορμή την απόφαση για μετάδοση στο youtube των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Χθες η κα. Νοτοπούλου χαρακτήρισε ως “νίκη της αντιπολίτευσης” την κίνηση αυτή προκαλώντας την απάντηση του κ. Τσαβλή. 

Ο . Κ Τσαβλής απάντησε με επιστολή υπενθυμίζοντας τη δέσμευση του προεδρείου του Δ.Σ. ότι θα διερευνούσε την προοπτική μετάδοσης των συνεδριάσεων με αυτόν τον τρόπο και σχολιάζοντας ότι την ώρα εκείνη η επικεφαλής της παράταξης ήταν «απούσα». Μάλιστα, στην επιστολή του καταλήγει ως εξής: "Δεσμεύομαι κα Νοτοπούλου να κάνω ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να γίνει η παραμονή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο πιο ελκυστική γίνεται για να σας έχουμε πιο πολλή ώρα κοντά μας. Σέβομαι την προσωπικότητα και τη θέση την οποία κατέχετε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, όμως θεωρώ υποχρέωση μου να επαναφέρω τα πράγματα στη σωστή θέση τους όταν παίρνουν λάθος δρόμο είτε από τη μία είτε από την άλλη μεριά".

Η επιστολή δεν έμεινε αναπάντητη από την κα. Νοτοπούλου η οποία σε νεότερη ανακοίνωση της χαρακτηρίζει τον κ. Τσαβλή ως “εκπρόσωπο τύπου της κυβέρνησης της ΝΔ”, ο οποίος “υπονομεύει ανοιχτά το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου δια της διαδικασίας”. Τον χαρακτηρίζει, δε, αρκετές φορές, ως ψεύτη: "ύριε Πρόεδρε, για ακόμη μία φορά ελλείψει άλλων επιχειρημάτων καταφεύγετε σε ψεύδη, και στο ανούσιο αφήγημα περί́ προσωπικής μου προβολής. Γιατί δεν μπορείτε να κατανοήσετε πως ο Δήμος δεν είναι βήμα προσωπικής προβολής και επικοινωνίας αλλά θεσμός Δημοκρατίας και Αυτοδιοίκησης. Σας είναι ξένο ως φιλοσοφία γι’ αυτό δεν μπορείτε να το κατανοήσετε. Γι’ αυτό́ επιμένουμε όλοι στην αντιπολίτευση οι συνεδριάσεις να γίνονται δημόσια. Για να περιορίσουμε το ψεύδος και να αποκαλυφθούμε όλοι στους πολίτες. Είμαι της άποψης πως η θεσμική εκτροπή αντιμετωπίζεται με μάχες σε κάθε επίπεδο. Η πολιτική κατρακύλα μόνο σε πολιτικό. Κύριε πρόεδρε, μπορείτε να συνεχίσετε να λέτε όσα ψέματα επιθυμείτε, να προσβάλλετε ευθέως το σώμα. Στο τέλος της ημέρας, μία μία θα παίρνετε πίσω τις κατάπτυστες αποφάσεις σας, όπως αναγκαστήκατε να κάνετε με τη διακοπή της αναμετάδοσης του Δημοτικού Συμβουλίου αφού κατέπεσαν τα επιχειρήματα σας, όπως πήρατε πίσω και την εξευτελιστική δήλωση που υποβάλλατε τους γονείς. Γιατί η λογική και η αλήθεια νικάνε στο τέλος κύριε Πρόεδρε", τονίζει.

Ο κ. Τσαβλής απάντησε, σήμερα το πρωί, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Η κ. Νοτοπούλου μπερδεύει το ρόλο που έχει στο Κοινοβούλιο με το ρόλο που έχει στο Δημοτικό Συμβούλιο […]» είπε ο κ. Τσαβλής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North. «Μεταφέρει την κόντρα που έχει ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο», δήλωσε ο κ. Τσαβλής, συμπληρώνοντας ότι «ποτέ το προεδρείο, ούτε εγώ, ούτε τα άλλα δύο μέλη, δεν κάναμε χρήση κάποιας πολιτικής ταυτότητας . Έχουμε συνεδριάσεις χωρίς διενέξεις. Όσες φορές υπήρξαν αντεγκλήσεις τις προκάλεσε η κ. Νοτοπούλου», απάντησε.

Σίγουρα η κόντρα θα έχει και συνέχεια...