Αυλαία σήμερα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, υπό αυστηρά μέτρα προστασίας για επιτηρητές και εξεταζόμενους, λόγω κορωνοιού. 

Στη μάχη των πανελλαδικών ρίχτηκαν περίπου 100.000 υποψήφιοι, από τους οποίους 77.970 θα εισαχθούν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, οι περισσότεροι εξεταζόμενοι στο «νέο» σύστημα και οι υπόλοιποι στο «παλαιό». Η αρχή έγινε σήμερα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. 

Οι υποψήφιοι που εξετάστηκαν με το παλαιό σύστημα κλήθηκαν να αναπτύξουν τη σχέση τους με την ανάγνωση βιβλίων και το ρόλο της στη γενικότερη διαχείριση του προσωπικού τους χρόνου, καθώς τους δόθηκε άρθρο του συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη με τίτλο «Ανάγνωση: η προσωπική τέχνη». 

Στους υποψηφίους που εξετάστηκαν με το νέο σύστημα δόθηκαν κείμενα των συγγραφέων, Θεόδωρου Γρηγοριάδη με τίτλο «Το γιατρικό της αμόλυντης λογοτεχνίας» και Κώστα Τσιρόπουλου με τίτλο «Γράφειν», καθώς και ποίημα του Τίτου Πατρίκιου από τη συλλογή «Σε βρίσκει η ποίηση».

Περισσότεροι από 15.000 απόφοιτοι Γενικών Λυκείων από σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας διαγωνίστηκαν σήμερα, πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων. Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης διευκρίνισε πως δεν αναφέρθηκε κάποιο πρόβλημα σε οποιοδήποτε εξεταστικό κέντρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η αποχή υπολογίζεται στο 3%, ποσοστό λίγο χαμηλότερο σε σχέση με πέρυσι. 

Αύριο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα αρχίσουν και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας). Την Τετάρτη, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων θα εξεταστούν στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών και των Μαθηματικών, ανάλογα με την ομάδα προσανατολισμού που έχουν επιλέξει.

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο