Υπόσχονταν ΕΣΠΑ, σε επιχειρηματίες από τη Θεσσαλονίκη και έπαιρναν χρήματα για να λύσουν φορολογικά προβλήματα των επιχειρήσεων. Μόνον που... τσέπωναν τα χρήματα και δεν έκαναν δουλειά!

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πρόκειται για τρεις Έλληνες, ηλικίας 40, 48 και 50 ετών κι άλλου ενός άνδρα που αναζητείται και τα στοιχεία του δεν τα έχει, ακόμη, στη διάθεσή της η αστυνομία, οι οποίοι ενέχονται σε περιπτώσεις εξαπάτησης επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης.

Από τον Ιούνιο του 2017, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, πλησίαζαν επιχειρηματίες, λέγοντάς τους ότι έχουν εταιρία που βοηθά στις χρηματοδοτήσεις μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και υπόσχονταν λύση σε κάθε πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, ο 48χρονος, που ήταν υπάλληλος σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης, έβρισκε φορολογικές "τρύπες" των επιχειρήσεων και το κύκλωμα έπαιρνε χρήματα δήθεν για να διευθετήσει τις περιπτώσεις. 

Με τον τρόπο αυτό πήραν πάν από 24.500 ευρώ από οκτώ επιχειρηματίες, ενώ ο 50χρονος,  δρώντας μεμονωμένα, πήρε άλλα 20.000 ευρώ, από άλλον επιχειρηματία, για να παίξει, δήθεν, το ρόλο του μεσάζοντα στην πώληση εταιρίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Ένωση ατόμων προς διάπραξη πλημμελημάτων και Απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση.
 
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.