Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης. 

Η τροπολογία προβλέπει ποινή αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμών από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα, αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης, ενώ καταργείται η κείμενη νομοθεσία που ίσχυε ως σήμερα με την ποινή του υποβιβασμού. 
156 βουλευτές, εκ των 246, ψήφισαν υπέρ και 90 κατά. Κανένας βουλευτής δεν ψήφισε «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία, την οποία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την τροπολογία υπερψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, την καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ απείχαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25. 
Η ΝΔ είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας πριν από την ψηφοφορία, με πηγές της Κ.Ο. του κόμματος να τονίζουν πως «όποιος καταψηφίζει, διαγράφεται» και να συμπληρώνουν πως δε θα γίνουν ανεκτές ούτε απουσίες από την ονομαστική ψηφοφορία. Ωστόσο, πλην των βουλευτών που βρίσκονταν σε κοινοβουλευτική αποστολή και ψήφισαν μέσω επιστολικής ψήφου, απουσίαζαν ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς και ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς. Ο κ. Βαγιωνάς, πάντως, έστειλε επιστολή με την οποία δήλωνε ότι, εάν παρευρισκόταν στην ψηφοφορία, θα ψήφιζε υπέρ της τροπολογίας. Προσωπικούς λόγους επικαλέστηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς για την απουσία του από την ονομαστική ψηφοφορία για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο. Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης είπε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Σαμαρά ο οποίος του ανέφερε ότι «οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί».
Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι βουλευτές, Γιάννης Μουζάλας, Τάνια Ελευθεριάδου, Σωκράτης Φάμελος, Τρύφων Αλεξιάδης, Σωκράτης Βαρδάκης, Σταύρος Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου, οι οποίοι απέστειλαν επιστολή με την οποία δήλωναν ότι, εάν παρευρίσκονταν στην ψηφοφορία, θα καταψήφιζαν την τροπολογία. 
Στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να προωθήσει νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα του υποβιβασμού ΠΑΟΚ και Ξάνθης αναφέρθηκε το πρωί, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος έκανε λόγο για ένα δύσκολο ζήτημα το οποίο, όπως είπε, έπρεπε να λυθεί με νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση.