Κλειστά, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων εποχικής γρίπης, που έχει ως αποτέλεσμα σε αρκετά σχολεία να απουσιάζει η πλειοψηφία των μαθητών, θα μείνουν σήμερα αρκετά σχολεία.


Με απόφαση του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού κλειστά θα παραμείνουν για 2 ημέρες σήμερα Τετάρτη 29 και αύριο Πέμπτη 30 Ιανουαρίου- το 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού και το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου η απόφαση ελήφθη για καθαρά προληπτικούς λόγους μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, λόγω του μεγάλου αριθμού απόντων μαθητών και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα αύριο αλλά και την Παρασκευή σχολεία στον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Πρόκειται για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων, καθώς και το 3ο και 4ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων.

Ειδικότερα με απόφαση του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου διακόπτονται τα μαθήματα, για τρεις ημέρες, δηλαδή 27, 28 και 29-1-2020, επειδή απουσιάζει η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών, λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπης και των άλλων αναπνευστικών ιώσεων.

Δε θα γίνουν μαθήματα αύριο, Τετάρτη και μεθαύριο, Πέμπτη, στο 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού και στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού, λόγω του υψηλού ποσοστού απουσιών των μαθητών και εξαιτίας πολλών κρουσμάτων ιώσεων, όπως αποφάσισε ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός. Ο δήμαρχος, μέσω ανακοίνωσής του, καθησύχασε τους πολίτες, λέγοντας πως η απόφαση ελήφθη για καθαρά προληπτικούς λόγους, μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
18 σχολεία του δήμου Λαγκαδά θα παραμείνουν επίσης κλειστά την Τετάρτη και την Πέμπτη, με απόφαση του δημάρχου, Ιωάννη Ταχματζίδη. Πρόκειται για τα Νηπιαγωγεία Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Ασσήρου, Περιβολακίου. Για τα Δημοτικά Σχολεία Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Περιβολακίου και Ασσήρου και σε ό,τι αφορά στα Γυμνάσια και Λύκεια για το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, το Γυμνάσιο και Λύκειο Λαγυνών και το Γυμνάσιο και Λύκειο Ασσήρου.
Επίσης, για δεύτερη ημέρα, παραμένουν κλειστά σχολεία και στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης λόγω γρίπης.

Υπενθυμίζεται ότι νέα εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που αφορά στις απουσίες, λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπης προβλέπει:

Α. Με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, από τον Ιανουάριο 2020 έως και τον Μάρτιο 2020.

Β. Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.