"Χθες έγινε μια πολιτική επιλογή. Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε ότι οι πολίτες που διαφωνούν μαζί της, θα πρέπει να διαλυθούν ησύχως. Και επειδή δεν μπορούσαν να διαλυθούν ησύχως, τους έριξαν δακρυγόνα".


Αυτό υποστήριξε η Μαρία Σπυράκη, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Πρόσθεσε πως "η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους επιλογές. Επιλεκτική χρήση δηλαδή των μέτρων τάξης. Για παράδειγμα, τους μπαχαλάκηδες που μπήκαν στη συγκέντρωση, θα τους έπιαναν μόλις εμφανίζονταν, αν εκεί μιλούσε ο κ. Τσίπρας. Το έκαναν προχθές μπροστά στο Μέγαρο Μουσικής".

Ισχυρίστηκε, ακόμη, ότι "ο αρχηγός της αστυνομίας φαίνεται πως εκτελεί εντολές ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε την πολιτική επιλογή και ο αρχηγός της αστυνομίας, με υπερβάλλοντα ζήλο, έριξε δακρυγόνα στους συγκεντρωμένους πολίτες. Είναι πρωτοφανές να δώσει εντολή να πέσουν δακρυγόνα σε τέτοια πυκνότητα συγκεντρωμένου πλήθους. Ορισμένοι από τους πολίτες δείχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δακρυγόνα τον οποίων η χρήση έχει λήξει, με ό,τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στην υγεία τους".

Όσον αφορά το αίτημα των διοργανωτών του συλλαλητηρίου για
Οι εκλογές είναι το “δημοψήφισμα”. Οι εκλογές είναι το “δημοψήφισμα” όχι μόνο για τη συμφωνία, οι εκλογές είναι το δημοψήφισμα για την οικονομική πολιτική, για όλα αυτά που μας συμβαίνουν κάθε μέρα για την ανομία που υπάρχει στα κέντρα των μεγάλων πόλεων, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.