Ποινική δίωξη κατά 7 διαδηλωτών για το συλλαλητήριοΠοινική  δίωξη για δυο κακουργήματα κι έξι πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των επτά  ατόμων που, σύμφωνα με την αστυνομία συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη συμφωνία των Πρεσπών.


Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για 2 κακουργήματα και 6 πλημμελήματα: Έκρηξη με πρόθεση, ιδίως με χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές καθώς και για τα εξής πλημμελήματα: Προμήθεια, κατασκευή, κατοχή εκρηκτικών υλών. Απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Διακεκριμένες φθορές σε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται και για το κοινό όφελος.

Επίσης, υπάρχουν οι κατηγορίες για αντίσταση κατά τις αρχής, εξύβριση, παράνομη οπλοφορία -οπλοχρησία, παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων.

Όλοι οι κατηγορούμενοι ,οι οποίοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή αρνούνται ότι συμμετείχαν στα επεισόδια έξω από τη Βουλή. Υποστηρίζουν ότι συνελήφθησαν αρκετή ώρα μετά, σε μεγάλη απόσταση από  το σημείο των επεισοδίων, ενώ προσπαθούσαν να φύγουν από τη συγκέντρωση για να γλιτώσουν από τα χημικά που έριχναν οι αστυνομικοί.

Σχόλια