Τσίπρας: Προσφέρεις κάλυψη στον φασισμό

Μητσοτάκης: Είσαι πολιτικός ψεύτης και απατεώνας

Δριμύτατη σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή, στην προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την Οικονομία.


Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε σε υψηλούς τόνους στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι προσφέρει κάλυψη στον φασισμό, για να λάβει την απάντηση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι πολιτικός ψεύτης, πολιτικός απατεώνας και κυνικός της εξουσίας, όπως προκύπτει από τη συμφωνία για το «Μακεδονικό», τη συνεργασία με την ακροδεξιά, την μετάλλαξη για τα μνημόνια και την οικονομία, τους χειρισμούς για το προσφυγικό.


Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η συμφωνία στο Eurogroup για το χρέος είναι ιστορική επιτυχία της κυβέρνησης και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι θέλει να ανακυκλώνεται η μιζέρια και η καταστροφή και αντί να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Ελλήνων, υπερασπίζεται το κομματικό του συμφέρον.


Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό και το Μακεδονικό, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για ακροδεξιά πολιτική, που φτάνει στο σημείο να προσφέρει πολιτική κάλυψη στον φασισμό.


Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση Μητσοτάκη στον πρωθυπουργό. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «πολιτικό ψεύτη» και «πολιτικό απατεώνα» τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ απαντώντας στα περί πολιτικού φλερτ με τον φασισμό πέρασε στην αντεπίθεση, τονίζοντας ότι «κάνετε ότι μάχεστε την ακροδεξιά, αλλά στην πραγματικότητα συγκυβερνάτε με την ακροδεξιά εδώ και 3,5 χρόνια, όπως λένε και δικοί σας βουλευτές».


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτήθηκε αιχμηρά γιατί διάλεξε η κυβέρνηση αυτήν την ημέρα για να συζητηθεί η πορεία της Οικονομίας, καθώς είναι η επέτειος του δημοψηφίσματος, όταν το «όχι» έγινε «ναι» · «είναι η επέτειος της πολιτικής σας μετάλλαξης και της πολιτικής σας ήττας», είπε. Κατηγόρησε, δε, τον Αλέξη Τσίπρα ότι η χώρα πληρώνει ένα αχρείαστο μνημόνιο, απότοκο της δικής του ανευθυνότητας. Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε τροπολογία για να ακυρωθεί η περικοπή συντάξεων το 2019 για να τερματιστεί η σχετική σεναριολογία.


Σε ό,τι αφορά το Μακεδονικό και την εικόνα της συγκυβέρνησης, υπογράμμισε ότι πρόκειται για «κυβέρνηση οπερέτα» και σημείωσε ότι είναι «πολύ αργά για δάκρυα», καθώς με τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ παραδόθηκε στους γείτονες η «μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα».


ΑΝΑΝΕΩΣΗ


Η μεταξύ τους αντιπαράθεση συνεχίστηκε και στις δευτερολογίες, με τον Αλέξη Τσίπρα να λέει προς τον πρόεδρο της ΝΔ ότι είναι ο ορισμός του όρου διαπλοκή στη σύγχρονη πολιτική ιστορία και πως με τον «ακροδεξιό παροξυσμό σας γίνεστε εθνικά επικίνδυνος».


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ακόμη και σήμερα δηλώνει υπερήφανος για το δημοψήφισμα του 2015 που έκλεισε τις τράπεζες, σημειώνοντας ότι ο Αλ. Τσίπρας το καλοκαίρι του 2015 εξαπάτησε όλους του αρχηγούς της αντιπολίτευσης λέγοντάς τους ότι δεν θα κάνει εκλογές και μετά από 40 μέρες έκανε εκλογές.

Σχόλια