Καταγράφουν ζημιές μετά την ανεμοθύελλα στα Τρίκαλα Ημαθίας

anemothyella_trikala_imathias_20180704_01

Άρχισε, από το πρωί, η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από ισχυρή ανεμοθύελλα, χθες, στα Τρίκαλα Ημαθίας, από συνεργεία του δήμου Αλεξάνδρειας.Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε πως από θαύμα δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν χθες το βράδυ την περιοχή. "Σαν φαινόμενο ήταν πρωτόγνωρο κι εύχομαι να μην ξανασυμβεί. Μας θύμισε αμερικανικούς τυφώνες. Ήταν ένα πράγμα περίεργο, καθώς δύο ανεμοστρόβιλοι ενώθηκαν στο κέντρο του χωριού. Είμαστε τυχεροί που δεν θρηνήσαμε θύματα. Στην παιδική χαρά έπεσαν δέντρα ύψους περίπου 20 μέτρων. Ευτυχώς δεν υπήρχαν παιδιά εκείνη τη στιγμή στο χώρο", είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.


Μετά την καταγραφή των ζημιών θα κινηθούν οι διαδικασίες για την αποζημίωση των κατοίκων.


Από την ανεμοθύελλα, που συνοδεύτηκε από έντονη βροχόπτωση, ξεριζώθηκαν δέντρα, "ξηλώθηκαν" κεραμοσκεπές σπιτιών και υπόστεγα, κολώνες της ΔΕΗ έγειραν, ενώ ηλεκτροφόρα καλώδια έπεσαν στους δρόμους.


anemothyella_trikala_imathias_20180704_02


Σε άλλες περιοχές του νομού σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις. Από τη συνεχή βροχόπτωση που συνοδεύτηκε μάλιστα από ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή, οι ζημιές που υπέστησαν τα ροδάκινα (που βρισκόταν ήδη στο τελικό στάδιο ωρίμανσης) είναι ανεπανόρθωτες.

Σχόλια