Το προσωπικό σόου του Ντιέγκο Μαραντόνα στον αγώνα της αγαπημένης του εθνικής Αργεντινής εναντίον της Νιγηρίας, επισκίασε την υπερπροσπάθεια της ομάδας του Μέσι, κλέβοντας τους προβολείς των ΜΜΕ όλου του κόσμου, από τους αυθεντικούς πρωταγωνιστές της δραματικής πρόκρισης στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018
Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Η εικόνα δεν ήταν η καλύτερη για να έναν άνθρωπο που πρωταγωνίστησε όσο ελάχιστοι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ειναι προφανές πώς ο Ντιέγκο Μαραντόνα κινδυνεύει.Το βίντεο που τον δείχνει ανήμπορο να περπατήσει και χρειάζεται βοήθεια ακόμα και για να καθίσει στην πολυθρόνα ( στον αγώνα με την Νιγηρία) είναι απολύτως ενδεικτικό της κατάστασης του. Πέρασαν 14 χρόνια από τότε που ο Ντιέγκο χαροπάλευε στην εντατική του Μπουένος Άιρες, ανακάμπτοντας από οξύ καρδιακό επεισόδιο. Ακολούθησε η αποτοξίνωση του και η δημιουργία εντυπώσεων ενός ανθρώπου που διάγει πια «κανονική» ζωή.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο όμως πια ότι δεν παραμένει τέτοιος. Οι προσωπικοί δαίμονές του έχουν επιστρέψει σαν αιμοβόρες Σειρήνες. Όσοι τον αποθέωναν ανέκαθεν κάνοντας τα στραβά μάτια μπροστά στις ανθρώπινες αδυναμίες του, προφανώς δεν δικαιούνται τώρα να τον «λιθοβολούν» και να γελάνε μαζί του.

Όσοι όμως διαχώριζαν από τότε τον ποδοσφαιριστή Μαραντόνα από τον άνθρωπο Μαραντόνα, είναι κατά τη γνώμη μου αυτοί που μπορούν να επικρίνουν και να βάλλουν εναντίον του με καθαρή… συνείδηση. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι οι άνθρωποι που αντιμετώπισαν με χιούμορ την όλη κατάσταση, τρολάροντας τις αντιδράσεις του Ντιέγκο, από τις επικλήσεις του προς τον ουρανό, έως τον προσωρινό λήθαργο του κατά τη διάρκεια του αγώνα και τις άσεμνες χειρονομίες του μετά το δεύτερο γκολ. Συν τοις άλλοις είναι προσβολή για τον ίδιο τον ποδοσφαιρικό μύθο, όλη αυτή η εικόνα που βλέπαμε στην διάρκεια του αγώνα Αργεντινής - Νιγηρίας και εκανε τον γυρο του κόσμου.