Είναι δημοτικός σύμβουλος της "Πρωτοβουλίας" και Πρόεδρος της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η ΔΕΠΘΕ διαχειρίζεται τον τηλεοπτικό σταθμό TV100 και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς FM100 και FM100,6. Πρόσφατα ανέλαβε και τα καθήκοντα του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου, για ζητήματα Ανακύκλωσης και Διαχείρησης Αστικών Απορριμμάτων.
Γέννημα θρέμμα Τουμπιώτης και οπαδός του ΠΑΟΚ με δημοκρατικές ευαισθησίες, ο Λάζαρος Ζαχαριάδης, μίλησε για τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ αλλά και για την ΔΕΠΘΕ. Η αρχική του τοποθέτηση εστιάζεται στην παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, στον ΠΑΟΚ αλλά και στην τοπική κοινωνία.
" Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν αυτό, που έψαχνε η οικογένεια του ΠΑΟΚ τόσα χρόνια. Είτε χρησιμοποιήσεις τη λέξη 'σωτήρας', είτε 'Θείο δώρο', είναι το ίδιο. Είναι ο άνθρωπος που πλήρωσε 11 εκ. και ξόφλησε τα χρέη του ΠΑΟΚ. Κανείς άλλος δεν το έκανε αυτό. Άλλες ομάδες προτίμησαν να υποβιβαστούν για να μην πληρώσουν στο Ελληνικό κράτος. Η προσφορά του δεν είναι μόνο αθλητική. Απασχολεί τόσο κόσμο, δίνει δουλειά σε τόσους συμπατριώτες μας. Αυτά πρέπει να τα λέμε. Όχι να πέφτουμε πάνω του και να τον κατηγορούμαι όπως κάνουν πολλοί και μέσα στην Βουλή. Μια λάθος στιγμή, δεν μπορεί να καταδικάσει έναν άνθρωπο, ο οποίος μάλιστα ζήτησε και συγνώμη. Ας είμαστε σοβαροί. Ο κ. Σαββίδης είναι κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη και απαραίτητος επενδυτής για την Ελλάδα.

_Συμφωνείτε πάντως πώς ο ΠΑΟΚ έχει κάθε λόγο να φωνάζει. Έχει την καλύτερη ομάδα και όμως του στερούν το δικαίωμα να είναι πρώτος.
_Συμφωνώ. Και φυσικά έχει την καλύτερη ομάδα. Το έδειξε στα γήπεδα. Το αναγνωρίζουν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις οι πάντες. Απόδειξη ότι ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε να παίξει και προφασίστηκε τραυματισμούς γιατί φοβήθηκε τον διασυρμό, η ΑΕΚ δεν βγήκε να παίξει μόλις έγινε γνωστό ότι το πεντακάθαρο γκολ μέτρησε. Αυτά όμως γίνονται γίνονται μόνο στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Έχω μείνει και εγώ άφωνος. Περίμενα διαφορετική αντιμετώπιση από όλους. Πιστεύω πάντως πως με το πείσμα του ο ΠΑΟΚ θα φτάσει σε μεγάλες επιτυχίες. Είναι θέμα χρόνου και όσο και αν είμαστε στενοχωρημένοι, πρέπει όλοι να στηρίξουμε την ομάδα και τον Πρόεδρό της. Πιστεύω πώς θα καταφέρει να κερδίσει το κύπελλο, γιατι εχει την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος οπως ανέφερα"
_Πρόσφατα ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το κύπελλο στο βόλεϊ, και λογικά θα περάσει στους τελικούς του πρωταθλήματος.
_Το τμήμα αυτό μας έχει κάνει όλους πολύ υπερήφανους. Και μάλιστα με σοβαρότητα και ήθος από διοίκηση και ομάδα. Ο ΑΣ ΠΑΟΚ και ο Θανάσης Κατσαρής, έχουν λειτουργήσει όλα τα τμήματα άριστα. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Φυσικά και η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη άλλαξε τα πάντα και αυτό αποδεικνύεται. Μακάρι να κατακτήσει και το πρωτάθλημα. Το αξίζει. Όπως και το χάντμπολ βέβαια.
Όσο για την ΔΕΠΘΕ ο κ. Ζαχαριάδης τονίζει: "Βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο του Δήμου Θεσσαλονίκης για την τεχνολογική αναβάθμιση και την αύξηση μετόχων (Δήμων) και μετοχικού κεφαλαίου της Δημοτικής Ραδιοτηλεόρασης".