Φωτογραφία αρχείου

Δυο αδέλφια, 34 και 38 ετών, Ελληνικής καταγωγής, ήταν μέλη διακίνησης παράτυπων μεταναστών.


Τα δυο αδέλφια συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σε βάρος τους, αλλά και πέντε ακόμη συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Μεταφοράς – προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, Απείθειας, Συμμορίας, Αντίστασης, Απόπειρας σωματικής βλάβης και Εξύβρισης με έργο.

Ειδικότερα, σήμερα (18-12-2017) το πρωί, στην Εγνατία Οδό(στο ύψος του κόμβου Προφήτη), αστυνομικοί εντόπισαν βαν, ο οδηγός του οποίου δε σταμάτησε όταν του έκαναν σήμα, αλλά πάτησε γκάζι, προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη στην Π.Ε.Ο. Καβάλας – Θεσσαλονίκης κατά την οποία οι δράστες προσπάθησαν να εμβολίσουν τα υπηρεσιακά οχήματα, ενώ στην περιοχή της Νικόπολης εγκατέλειψαν το όχημα τους και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή.

Όταν οι αστυνομικοί τους μπλόκαραν και προσπάθησαν να τους συλλάβουν, εκείνοι πάλεψαν με τους αστυνομικούς, για να καταφέρουν να ξεφύγουν!

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα βρέθηκαν 19 αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι αλλοδαποί  είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο έναντι χρηματικού ποσού κι έχοντας ως τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Κατασχέθηκε το βανάκι και ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.