Τις τραγικές καθυστερήσεις στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ, που ζημιώνουν το ελληνικό δημόσιο, επισημαίνει με ερώτηση του ο βουλευτής Β’  Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Άρης Φωκάς.
Μάλιστα, ο ίδιος κάνει ιδιαίτερη  αναφορά στο κτίριο της «κατάληψης 111» στην οδό Εγνατία 111, το οποίο ανήκει στον ΕΦΚΑ, αλλά τελεί υπό κατάληψη και φυσικά παραμένει αναξιοποίητο.Μάλιστα, σε μικρή απόσταση και συγκεκριμένα στην οδό Κομνηνών, βρίσκεται
κτίριο, το οποίο μισθώνει το ελληνικό δημόσιο για να στεγάσει υπηρεσίες του ΕΦΚΑ δαπανώντας προφανώς ένα σημαντικό χρηματικό ποσό αντί φυσικά να αξιοποιήσει το δικό του κτίριο. Στο κείμενο της ερώτησης ο κ. Φωκάς αναφέρει στοιχεία που είχαν βγει στην δημοσιότητα από την υπουργό Εργασίας, σύμφωνα με τα οποία «υπάρχουν 1.126  ακίνητα του ΕΦΚΑ εκ των οποίων το 50% είναι κενά και ρημάζουν. Από το σύνολο των κτιρίων αυτών το 14% είναι μισθωμένα και μόνο το 6% χρησιμοποιούνται για ιδιοχρησία, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 30% των κτιρίων είναι παραχωρημένα! Επίσης, υπό κατάληψη – σύμφωνα με στοιχεία του ΕΦΚΑ - βρίσκονται συνολικά 25 κτίρια».
Ο κ. Φωκάς ζητά να ενημερωθεί από την αρμόδια υπουργό για τον αριθμό των
μισθωμένων κτιρίων και τα χρηματικά ποσά που μπαίνουν στα ταμεία του ΕΦΚΑ, για τον αριθμό των κτιρίων που παραμένουν αναξιοποίητα και ρημάζουν, για τα κτίρια που έχουν παραχωρηθεί και με τι είδους συμφωνίες, αλλά και για τα ακίνητα που τελούν υπό κατάληψη υπό την ανοχή της πολιτείας. Επιπλέον, ο κ. Φωκάς ζητά ενημέρωση για τον αριθμό των αναξιοποίητων κτιρίων στο νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και για το γεγονός πως ο ΕΦΚΑ νοικιάζει κτίριο στο κέντρο της πόλης, τη στιγμή που διαθέτει δικό του ακίνητο, αλλά προτιμάει προφανώς να το…παραχωρεί σε καταληψίες.