Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κου Προκόπη Παυλόπουλου, παραδίδεται αύριο το πρωί, 31 Οκτωβρίου, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η Ολυμπιακή Φλόγα για τους ΧΧΙΙΙ χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, PyeongChang 2018”.
Η Τελετή Παράδοσης ξεκινάει στις 11.00 το πρωί, με πολιτιστικά δρώμενα, τόσο της Ελλάδας όσο και της Δημοκρατίας της Κορέας.

Το δρώμενο της Ελλάδας περιλαμβάνει την ομάδα Γενικής Γυμναστικής «Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων», αποτελούμενη από 90 αγόρια και κορίτσια, θα παρουσιάσει το θέμα: «Οι Λύκοι και το Φεγγάρι».

Το δρώμενο τη Κορέας περιλαμβάνει τη δημιουργία λυρικής ατμόσφαιρας με χορούς και τραγούδια της Δημοκρατίας της Κορέας καθώς και παρουσίαση της μουσικής σύνθεσης της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας επί κορεατικού εδάφους.

Ακολούθως η Ολυμπιακή Φλόγα θα εισέλθει στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο, τον πρωταθλητή της χιονοδρομίας Ιωάννη Πρώιο. Λίγο νωρίτερα θα παραλάβει το ιερό Φως, από τον τρεις φορές χρυσό Ολυμπιονίκη της Δημοκρατίας της Κορέας στο πατινάζ ταχύτητας, KIM Ki-hoon. Πρωθιέρεια της Τελετής είναι η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου, χορογράφος η Άρτεμις Ιγνατίου ενώ η μουσική σύνθεση ανήκει στον Γιάννη Ψειμάδα.