Δεν καταλήγει στην Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς η Δημοτική Πλαζ Πάλιουρα (το γνωστό Κτήμα του Καραγκιόζη), στην Επανομή. Το θέμα ήταν να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς, αλλά αποσύρθηκε.


Η δημοτική αρχή είχε έρθει σε συνεννόηση με την Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς, η οποία σκόπευε να λειτουργήσει τον χώρο ως κατασκήνωση των κατηχητικών της σχολείων. Το θέμα της παραχώρησης της έκτασης, όμως, αποσύρθηκε από την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με την εισήγηση, ο χώρος, έκτασης 26 στρεμμάτων, θα παραχωρούνταν στην Μητρόπολη για 20 χρόνια.

Το βασικό επιχείρημα της αντιπολίτευσης ήταν ότι, ενώ τώρα οι λουόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλαζ, στην περίπτωση που θα γινόταν κατασκήνωση της Μητρόπολης θα απαγορεύονταν η ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία.



Από την αντιπολίτευση, η  «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με ανακοίνωσή της, καλεί «τους δημότες του δήμου Θερμαϊκού και όλους τους κατοίκους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, που δεκαετίες τώρα χαίρονται την ομορφιά της δημοτικής ακτής Πάλιουρα και κολυμπάνε στα καταγάλανα νερά της, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, προκειμένου να αποτρέψουν οποιαδήποτε απόπειρα επαναφοράς του θέματος από τη διοίκηση Μαυρομάτη. Απαιτεί δε από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει τάχιστα στην περίφραξη και περιφρούρηση του χώρου, προκειμένου να σταματήσει η ραγδαία υποβάθμιση της δημοτικής πλαζ εξαιτίας της πλήρους εγκατάλειψής της από το Δήμο, καθώς και στην άμεση δημοπράτηση».